XS
SM
MD
LG

Fangjo Vajda: Napravili smo veliku stvar

TSC Kanjiža

Poznato je da će od iduće sezone Super liga Srbije umjesto osam, brojati deset klubova, jer je došlo do proširenja lige. Pored prvaka Kolubare iz Lazarevca, kao drugoplasirani tim u Prvoj ženskoj ligi Srbije, direktno se plasirala i TSC Kanjiža.

Od naredne sezone ekipa TSC iz Kanjiže će prvi put od osnivanja kluba igrati u najvišem rangu takmičenja u Srbiji. Ekipa Fangja Vajde je u deset odigranih mečeva, osam puta sa terena izlazila kao pobjednik, odigrala jednu neriješenu utakmicu i jednom je poražena.

Borba za ulazak u društvo najboljih između Kolubare i TSC Kanjiže trajala bi sigurno do samog finiša prvenstva, ali to se neće dogoditi jer će obe ekipe od naredne godine nositi status superligaša. 

Na kraju prvenstva, najbolja golgeterka lige bila je upravo igrčica TSC Kanjiže Betina Balaž, koja je u deset odigranih kola postigla čak 15 pogodaka.

Ekskluzivno za www.sportdc.net o uspjehu kluba, govorio je trener Fangjo Vajda

- Ovu sezonu počeli smo bez pola tima, jer djevojke su se razočarale što nismo osvojili prošlo prvenstvo i otišle su u druge klubove. Mi smo doveli Marijanu Jankov iz Breznice i talentovanu djevojku iz Stajićeva po imenu Mina Kecman. Na početku nije bilo lako, dvije prijateljske utakmice protiv B ekipa Spartaka i Crvene Zvezde izgubili smo sa visokim rezultatima, a nismo to baš navikli u prethodnim godinama. Ja sam tražio od devojaka da vjeruju u sebe i u ono sto radimo. Srećom one su poslušale i došli su rezultati.

Iskusni stručnjak ističe da kada se sagleda ovih deset utakmica, ne može biti nezadovoljan. 

- U prvenstvu smo igrali jako dobro i u devet utakmica primili samo jedan gol. Imali smo i jake zimske pripreme i igrali prijateljske utakmice sa ekipama iz višeg ranga naše lige i iz Rumunije. Bilo je poraza ali i pobjeda, željeli smo da navikavamo ekipu na jače utakmice. Nisam još pričao o problemima, a to je da smo imali samo 14 igračica, a to je jako malo. One su izgurale sav teret, a prvo prolječno kolo je došlo u najgore vrijeme. Imali smo mnogo problema, ali smo sakrili i ne želim ni sada o tome da pričam zbog djevojaka. Neminovno je bilo da izgubimo utakmicu sa Spartakovom B ekipom, a tri nedelje prije toga dobijemo ih lako. Fudbal je to, a ja sam bio miran, jer sam mislio da će biti još osam utakmica, a mi ćemo sve do kraja pobjediti, jer zaista imamo kvalitet za to.

Vajda dodaje da mu je žao što se nije nastavila sezona, ali da je na neki način bio dobar završetak za njih.

- Na veliku žalost desilo se ono što se desilo, ali ipak kada se sve sagleda, dobar je završetak za nas. Djevojke su bile sjajne u ovom prvenstvu i ja sam mnogo ponosan na njih. Zaslužio je ovaj klub, djevojke i Kanjiža da dobije superligaša u ženskom fudbalu. Kanjiža je predivno mjesto, ali mali gradić sa svega devet hiljada stvanovnika, a opština ima oko 28 hiljada stanovnika.

Takođe, govorio je i o narednoj sezoni u društvu najboljih.

- Biće interesantno takmičiti se sa velikim gradovima i ekipama, ali vjerujem da ćemo pokazati da nismo slučajno ušli u Super ligu Srbije. Zahvalni smo Akademiji TSC iz Bačke Topole i gospodinu Janošu Zemberi kao i lokalnoj samoupravi i gospodinu predsjedniku sportskog saveza, jer oni su uvijek bili uz nas kao i vjerni navijači koji su navijali na svakoj utakmici i bili uz nas, zaključio je trener TSC Kanjiže.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6