XS
SM
MD
LG

Uspešni Ivanjčani savladali Novosađane, novi izazov su ''građevinari''

Foto: FK Javor Matis

Za Ivanjčane liga je počela da ne može bolje i trener Igor Bondžulić ima razlago za zadovoljstvo do sada učinjenim. Najznačajniju pobedu zabeležili su u proteklom kolu protiv Vojvodine, jednim od kandidata za visoki plasman.

 - Gosti su prvih 20 minuta odigrali agresivno, jako dobro i uspeli smo uz dozu sreće da se odbranimo u 2-3 navrata. Uspeli smo da se izdignemo i uigranom akcijom iz kornera povedemo, i to je usmerilo utakmicu u našu korist. Vojvodina se pokazala kao opasan takmac tokom celog susreta. U poluvremenu su uveli tri jaka igrača i izvršili pritisak , ali smo mi velikom borbenošću, zalaganjem svih igrača uspeli da se odbranimo - objašnjava trener Igor Bondžulić i smatra da još ništa nije odlučeno.

 - U svakom slučaju početak ohrabruje. Odigrano je, naglašava, tek sedam kola i pred nama je još 31. Tabela može da zavara, dva dobra rezultata mogu da te vinu gore a isto tako vezani neuspesi da te dovedu u nezavisnu situaciju. Utiske možemo da sumiramo posle 20 kola, prvenstvo nije trka na sto metara, nego dugi maraton.

Sledeći izazov za Ivanjičane biće gostovanje na Banjici. - Moramo biti oprezni, uprkos činjenici da Rad ima samo tri boda. Poznato mi je sa kojim su se problemima suočavali, počev od blokade računa, nemogućnosti da angažuju pojačanja, zatim smene trenera… Sada se "građevinari" sasvim druga priča. Pre deset dana su doveli kvalitetna pojačanja i na klupi je iskusni trener Njeguš, koji je ranije radio u Ivanjici. Očekuje nas teška i zahtevna utakmica. Zanima me kako će mo se restartovati  posle pobede nad Vojvodinom, na novog protivnika - pita se Bondžuli i napominje da za naredni susret može da računa na Radivojevića i Stevića.