XS
SM
MD
LG

"Traktoristi" u Žarkovu jači za talentovanog Vučića

Foto: facebook.com/FudbalskiKlubIMT

Danas će se u Makiškoj šumi odigrati mali beogradski prvoligaški derbi između OFK Žarkova i IMT-a. "Traktoristi" su konsolidovali donekle redove posle startnog poraza od Radničkog i trenutno zaizimaju sredinu tabele sa sedam bodova. Preležali su sve boljke koje su namenjene novajliji i sa više optimizma gledaju na naredne mečeve. Tako razmišlja Goran Vuković,  pomoćni trener.

- Nova smo ekipa i smatram da smo pružili više nego što to pokazuju rezultati. Prva utakmica je psihološki bila najteža, jer smo ispred sebe postavili velika očekivanja, ali je meč otišao u pogrešnom smeru. Ako ne računam vodeći Kabel, sa ostalim rivalima smo se nosil ravnopravno. Stvarali smo dosta šansi i nadam se da će našu napadačku opciju ispratiti i rezultati, koji su osnovno merilo vrednosti svakog tima - kaže prvi saradnik šefa stručnog štaba Rendulića.

- Očekuje vas neugodno gostovanje protiv preporođenih Žarkovčana, koji još nisu osetili gorčinu poraza.

- OFK Žarkovo jer dobro organizovana prava takmičarska ekipa. Igraju isto i u gostima, i na strani i u suštini ne menjaju sistem igre. Specifična su ekipa, sa jasno izraženom disciplinom u igri. Poseduju par dobrih pojedinaca i kao ekipa su kopaktni i uigrani zahvaljujući stručnom radu kolege Milana Kuljioća. Dobro smo ih analizirali, uočili dobre, ali i slabe strane, i na osnovu toga ćemo napraviti odgovarajuću postavku igre. Verujem da možemo danas u Žarkovu odigrati jedan dobar i sadržajan meč i vratiti se kući sa bodovima - optimista je Vuković.

U tim se vraća jedan od najvećih talenata Vladimir Vučić, dok je neizvesan nastup rekovalescenata Damnjanovića I Lukića.