XS
SM
MD
LG

Sloga gazi sve redom (FOTO)

DOBOJ – Sloga je u dosadašnjem toku prvenstva Bosne i Hercegovine ostvarila maksimalan učinak ostvarivši pet pobjeda. Ovo je najbolji start Sloge u svim prvenstvima do sada. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su govorili trener Mario Kelentrić, srednji bek Vladimir Stanković i alfa i omega kluba Vojislav Rađa.

-Osvrnuo bi se na dosadašnji dio prvenstva koji smo odradili u skladu sa našim obećanjima. Kada smo se okupili težili smo da se vratimo u vrh bosanskohercegovačkog rukometa.Polako gradimo taj put sa pet pobjeda, sigurno smo i mi malo iznenađeni sa tim uspjehom. Vjerujemo u svoju snagu, vjerujemo u ekipu. Posljednja utakmica u Visokom nam je pokazala da možemo protiv jako ozbiljnijih ekipa bez obzira što oni nemaju ni jedan bod, po meni je to jako dobra ekipa. Odigrali smo tu utakmicu koja je bila teška i za voditi i za igrat. Bila je neizvjesna, mi smo vodili oni su vodili. Kad smo imali skoro riješenu utakmicu opet smo je doveli u jednu neizvjesnost. Međutim reakcijom našeg Vladana Đurđevića koji stvarno ove sezone igra na vrhunskom nivou.Sa njegova tri gola smo uspjeli privesti utakmicu kraju. Bez obzira na jedan šok koji smo doživjeli sa povredom našeg Artjema Iunina, na terenu je to izgledalo jako ružno. Evo hvala Bogu izgleda prve informacije su da povreda nije tako strašna kako se činila u prvom trenutku. Svi smo srećni i zbog njega i nas to je igrač koji nam puno znači, bez njega smo puno slabiji. –rekao je Mario Kelentrić trener Sloge.

Narednu utakmicu Sloga igra već za dva dana na svom terenu protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva.  

-Sljedeću utakmicu igramo protiv Slavije koja faktički do prije dva mjeseca nije ni postojala jer je otišlo 15-ak igrača, kao i cijeli stručni štab i uprava. U međuvremenu su napravili jednu ekipu koja ne izgleda loše. Sad je pitanje koliko su oni uigrani, imali su dosta problema. Imaju sad par odgođenih utakmica, to je nekad dobro, nekad nije. Jer možeš uigravati ekipu u miru a nije dobro jer svakoj ekipi fali utakmica i kontinuiteta. Mi smo prvi ciklus od četiri utakmice završili što je jako naporno. U deset dana smo odigrali četiri utakmice i sve smo pobijedili. Sad je drugi ciklus isto u sedam dana tri utakmice, prvu smo dobili. Nedostajat će nam Artem i još tri igrača su nam van stroja. Nadam se u srijedu pozitivnom rezultatu i nastavku serije u kojoj već jesmo. –dodao je Mario Kelentrić.

Vladimir Stanković je glavni organizator igre, od njega sve polazi u napadu. On je uz Vladana Đurđevića u ovoj sezoni apsolutni lider tima.

-Nadovezao bi se na trenerovu priču imamo pet od pet pobjeda. Mislim da je to čitava naša ekipa i stručni štab priželjkivali. Vratio bi se malo na utakmicu u finalu kupa protiv Borca gdje smo baš bili uzdrmani, ne zbog poraza već zbog loše naše igre i sigurno da je bilo teško se vratiti na početak sezone. Da odigramo ovako dobro i da krenemo sa svim pobjedama, ostavilo je bilo traga i baš nas je bio uzdrmao taj poraz. Mi smo pokazali pravi karakter i vratili se u pravom trenutku na početak sezone. Kao što vidite pet pobjeda mislim da sve govori . Nadam se da ćemo tako i nastaviti. Želio bi da poželim brz oporavak Artjemu koji je sigurno jedan od bitnijih igrača u našem klubu i koji pruža dobre partije. Zadesilo nas je malo loših trenutaka, što povrede, što ova situacija sa koronom. Mi ćemo nastojati da se što bolje pripremimo, već u srijedu nas očekuje utakmica sa Slavijom da damo svoj maksimum, idemo na pobjedu. –rekao je Vladimir Stanković srednji bek Sloge.

Uprava kluba nastoji da obezbjedi uslove igračima za nesmetan rad. I dalje je jedini finansijer kluba Grad Doboj i gradonačelnik Boris Jerinić bez čije pomoći bi klub teško funkcionisao.

-Igrači su ostvarili stopostotan učinak i ja im u ime uprave kluba i svoje lično ime čestitam. Ja ne znam ni jednu sezonu otkako se igra Premijer liga da je Sloga krenula sa pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu. Ovo nam daje obavezu da i ubuduće igramo kvalitetno i da postižemo još bolje rezultate. Nama nije imperativ da igračima i treneru stvaramo pritisak da moraju da pobijede svaku utakmicu. Ali ako se ukaže šansa i budemo vidjeli da sve ide onako i više nego što je planirano i mi ćemo to pokušati iskoristiti. Učinićemo maksimum da ekipa ostvari što bolji plasman, kako u prvenstvu tako i u kupu. Malo problema stvaraju povrede koje su kod ova dva igrača. A imamo problem sa bolesnim igračima, jer ovaj virus nije ni nas poštedio u klubu. Ali opet odgovornim ponašanjem medicinskog osoblja, odgovornim ponašanjem igrača i trenera mi smo to sveli na minimum. Mi imamo Rašita Kajumova koji je zaražen Kovidom 19, ali blagovremenim djelovanjem epidemiološke službe, izolacijom i preventivom ekipa je sačuvana. –rekao je Vojislav Rađa.

Klubu je potrebna finansijska stabilnost kako bi mogli bez problema nastaviti takmičenje.

-Za sada smo mi i dalje finansirani od strane Grada Doboj, bez njihove pomoći bez Gradonačelnika gospodina Jerinića mi vjerovatno mi bi do sada morali odustati od lige, ne bi imali finansijska sredstva za takmičenje. Imamo jednog sponzora iz Banja Luke gospodina Umičevića koji uvijek kad treba pomogne našem klubu. Njemu se zahvaljujem ovom prilikom. Drago mi je što ekipa igra dobro. Drago mi je što je Vladan Đurđević napokon povratkom u Doboj pokazao talenat i kvalitet koji im, pod vođstvom Marija je apsolutno eksplodirao, trenutno je možda i najbolji igrač Premijer lige. Dobio je poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i sigurno će igrati na utakmicama kvalifikacija. Na širem spisku reprezentativaca je i Dušan Miličević, što je veliko priznanje za stručni štab i trener e koji rade. –istakao je Vojislav Rađa

Mario Kelentrić

Vojislav Rađa

Vladimir Stanković


Krivaja : Goražde
Izviđač : Sloga
Čapljina : Sloboda
Gračanica : Konjuh
Leotar : Maglaj
Borac M:TEL : Vogošća
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izviđač 21 18 2 1 38
2 Borac M:TEL 22 14 3 5 31
3 Gračanica 21 12 3 6 27
4 Leotar 21 11 4 6 26
5 Sloboda 21 9 6 6 24
6 Vogošća 21 9 4 8 22
7 Konjuh 21 10 2 9 22
8 Krivaja 22 9 2 11 20
9 Sloga 21 8 2 11 18
10 Goražde 21 7 2 12 16
11 Maglaj 21 8 0 13 16
12 Hercegovina 22 7 0 15 14
13 Čapljina 21 1 0 20 2