XS
SM
MD
LG

Novi klub, novi izazov

Stefan Šućur

 

Polako, ali sigurnim korakom, Banjalučanin Stefan Šućur osvaja fudbalsko tržište u najtrofejnijoj evropskoj zemlji – Nemačkoj. Još kao klinac napustio je redove BSK-a i otišao u Ulm, u kojem danas živi. Išao je u školu, ali se lopte nije odrekao. Bio je uporan i snalažljiv, izdržao je mnogo veće napore nego njegovi saigrači i vršnjaci rođeni u Nemačkoj. Nije odustajao.

-Po prirodi sam čvrst karakter i ne predajem se. Samo rad, rad i rad može da donese željen rezultat – počeo je priču mladić koji je “elaborirao” niže lige u Nemačkoj.

Trenutno je član petoligaša TSV-a 1874 iz Koterena, ali od leta će da pređe u rang više, u klub sa novim izazovima…

-Doneo sam definitivnu odluku da odlazim iz Koterena. Bilo je mnogo ponuda ove zime, prva na stolu je bila od mog sadašnjeg kluba, da produžim ugovor. Obzirom da mi ističe u julu, dugo sam vagao, merio, razmišljao i na kraju doneo odluku da od iduće sezone nosim dres četvrtoligaša Memingea, koji igra drugu juniorsku nemačku ligu, do 19 godina. To je za mene nov izazov – nastavio je Šućur.

Rođen je na Svetog Stefana, 9. januara 2004. godine, kada je Republika Srpska proslavila dvanaesti rođendan.

-Moja želja je da jednog dana obučem i dres omladinskih selekcija Republike Srpske, znam da su omladinske reprezentacije igrale u inostranstvu. Moj krajnji cilj je da jednog dana ponesem dres Orlova, zaigram za seniorsku reprezentaciju Srbije. Što se tiče BiH, ne bežim od eventualnog poziva i igranja, ali moje srce kuca za Srbiju. Nadam se da ću se igrama u budućem klubu nametnuti i selektorima i da će uskoro uslediti i pozivi u reprezentaciju. A možda i nekog većeg kluba u Nemačkoj – optimističan je mladi fudbaler iz Banjaluke Stefan Šućur.

On će se u avgustu ove godine priključiti juniorima Mamingea, ali postoji mogućnost da ima i dvostruku ulogu.

-Sa Mamingenom ću da potpišem ugovor na dve naredne godine i nastaviću karijeru u sredni iz koje je poniklo mnogo bundesligaških profesionalaca i velikih igrača. Pored nastupa za juniore biću registrovan i za prvi tim koji je među top pet četvrtoligaša u Nemačkoj i ima ambicije da uđe u viši rang, treću Bundesligu koja ima profesionalni karakter. Drago mi je, i srećan sam, što imam priliku da u renomiranom klubu pokažem svoj potencijal i šta sve znam, da napredujem i napravim sledeći korak ka trećem državnom rangu takmičenja. Oduševljen sam činjenicom da ću postati deo jednog tako renomiranog kluba i tima koji zadovoljava moje igračke ambicije – rekao je na kraju Stefan Šućur.