XS
SM
MD
LG

Radnik Velež podižu zavjesu

 

Premijer liga Bosne i Hercegovine se vraća nakon tri mjeseca na naše terene i u naše domove, a u subotnjem programu na rasporedu su tri susreta.

Prvi će na teren Radnik i Velež. Bijeljinci su u velikim problemima. Nakon što su nekoliko godina bili stabilan premijerligaš, ove godine su kulminirali mnogi problemi koji tište Radnik  već duži period. Darko Nestorović se nakon obavljenih priprema, susreo sa novim problemima, a to je izostanak nekoliko bitnih fudbalera zbog povrede. Pitanje je u kakvom će uopšte sastavu izaći njegov tim, a sudeći prema svemu nedostajaće mu više od pola tima. Poraz u ovoj utakmici dovest će ih u tešku situaciju, pa bi već nakon ovog kola mogli biti "ispod crte

Feđa Dudić će pokušati da iskoristi sve probleme, koje ima njegov kolega, ali se prvenstveno uzda u svoju ekipu. Da bi pobijedili u Bijeljini, Rođeni moraju biti na nivou partija iz jesenjeg dijela, a ako žele zadržati poziciju u vrhu tabele, Mostarci bi morali do trijumfa u ovom duelu.

Susret u Bijeljini igra se od 15 sati, a direktan prenos susreta obezbijeđen je putem platforme Moja TV.

Borca će na Gradskom stadionu u Banjoj Luci dočekati ekipu Olimpika. Banjalučani u proljetni dio sezone ulaze sa novim trenerom i svakako da Marko Maksimović na premijeri želi do tri boda. Ono što je interesantno je da činjenica da su bez pogotka pod palicom novog trenera, pa se prvenstveno nadaju da će prekinuti taj niz upravo protiv tima sa Otoke. U tim nastojanjima će biti lišeni nekoliko vrlo bitnih fudbalera, koji ne mogu zbog povrede igrati u ovom duelu.

Olimpik u Banju Luku dolazi rasterećen, bez ikakvog imperativa, s obzirom na to da je Borac, barem na papiru, favorit u ovom duelu. Slavko Petrović je spremio svoj tim, koji je kako i sam kaže mentalno i fizički spreman da se bori sa svakom ekipom, pa tako i Banjalučanima. Tim je tokom zimske pauze pojačalo nekoliko vrhunskih fudbalera i svakako da sa puno optimizma dočekuju proljetni dio prvenstva. U utakmicama u kojim ekipe nemaju imperativa obično pružaju i najbolje partije, pa ne bi bilo čudo da naprave pozitivan rezultat, a to bi za njih svakako bilo sve osim poraza u ovoj utakmici.

Susret u Banjoj Luci se igra od 17 sati, a direktan prenos utakmice možete gledati na  Arena Sport kanalu.

Sličan susret u kojem se sastaju ekipa koja se bori za sami vrh, sa ekipom koja se bori za opstanak, bit će odigran u Mostaru. Zrinjski će Pod Bijelim brijegom dočekati ekipu Krupe. Plemiće sa klupe predvodi novi trener, koji je umjesto na mjesto selektora Zmajeva, "sletio" na klupu Mostaraca. Sergej Jakirović će imati priliku da na premijeri upiše bodove, koji bi ga dodatno primakli vrhu tabele.

Krupa, kao i Olimpik u susretu u Banjoj Luci, je bez ikakvog imperativa u ovom duelu, a bit će interesantno vidjeti kako će izgledati tim iz Krupe na Vrbasu, s obzirom na to da su tokom pauze doživjeli dosta promjena u igračkom kadru. Svakako da će u stručnom štabu Krupe osluškivati stanje na ostalim terenima, jer će im i od toga zavisiti kakva ih sudbina čeka nakon ovog kola.

Susret Pod Bijelim brijegom se igra od 19:05 sati, a i ovaj susret možete pratiti u direktnom prenosu na Arena Sport kanalu.  


Sloga : Zvijezda 09
Sarajevo : Velež
Posušje : Zrinjski
Široki Brijeg : Borac
GOŠK : Željezničar
Tuzla City : Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 20 6 2 66
2 Zrinjski 28 19 4 5 61
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 28 13 6 9 42
5 Posušje 28 11 8 9 41
6 Sloga 28 12 2 14 38
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 GOŠK 28 8 8 12 32
9 Željezničar 28 9 3 16 30
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 28 7 6 15 27
12 Zvijezda 09 28 6 2 20 20