XS
SM
MD
LG

OFK Beograd 4. put najbolji

OFK Beograd

MODRIČA – Podelom pehara, diplom i zahvalnica, u Modriči je večeras završen 11.Memorijal „Dr Milan Jelić“. OFK Beograd je nakon boljeg izvođenja penala pobedio beogradsku Crvenu zvezdu i po 4.put osvojio ovo takmičenje.

Crvena zvezda i OFK Beograd  su finale odigrali bez golova, a na penale su „romantičari“ stigli do četvrtog trofeja na do sada odigranih 11 Memorijala.

„Jako mi je drago što smo mogli da učestvujemo i da osvojimo 4.trofej. Kapiten kluba domaćina Petar Jelić bio je kapiten našeg tima,obaveza više da dođemo. Kroz ovakve turnire vidimo koliko imamo mladića koji će sutra zaigrati u prvom timu. Veliko poštovanje porodici Jelić i Modriči“, rekao je Bernad Ljekaj,trener tima pobednika.

„Ofkov“ Bogdan Mojsilović najbolji je igrač ovogodišnjeg Memorijala.

„Sve je bilo dobro. Koristio nam je turnir, bila je dobra organizacija, vrhunski smeštaj, odličan doček. Godi pobeda i moje priznanje“, poručio je Mojsilović.

Bogdan Mojsilović i Petqar Jelić

Čuvar mreže Crvene zvezde Vuk Andijašević prvi je golman turnira.

„Ovde smo došli bez par bitnih igrača. Ipak, stigli smo do finala i izgubili na penale. Nema mesta nezadovoljstvu, a moj uspeh delim sa saigračima“, rekao je Zvezdin „kec“.

Vuk Andrijašević i Petar Jelić

Miloš Mišić sa četiri pogotka prvi je strelac turnira,a njegov Ljubić zauzeo je treće mesto.

„Četiri gola na međunarodnom turniru pred toliko igrača i klubova nije mala stvar. Dobra manifestacija, odlična organizacija. Nije loše da je moj Ljubić bio treći“, ističe Mišić.

Miloš Mišić i Petar Jelić

Predsednik organizatora Memorijala Modriče, Petar Jelić, inače sin Dr Milana Jelića, rekao je da se nada da je neko od igrača u minula dva dana skrenuo pažnju na sebe i da će zaigrati u velikom evropskom klubu.

„Ima talenata, kucaju na vrata svojih prvih timova. Raduje nas da su učesnici zadovoljni i puni utisaka, to je naša najveća pobeda“, rekao je Jelić.

Načelnik Modriče Jovica Radulović najavio je za naredne godine još masovnije takmičenje.

„I ovaj Memorijal povrdio je da i ove godine imamo u Modriči vrhunske fudbalske predstave. Od naredne godine biće još bolje i masovnije. Deca se vraćaju sportu, a tribine bi trebale biti krcate. Biće i sve u slavu pokojnog predsednika“, obećao je Radulović.

Pokrovitelj 11.Memorijala „Dr Milan Jelić“ bio je Kabinet predsednika Republike Srpske.

¼ finala Memorijala

Ljubić – Modriča 2:0

OFK Beograd – Tekstilac 2:1

Bratstvo - Brodarac 1:1 (penalima 4:3)

Crvena zvezda - Sloga Doboj 0:0 (penalima 6:5)

½ finala

Ljubić – OFK Beograd 0:0 (penalima 2:3)Bratstvo – Crvena zvezda 0:1

3,mesto

Ljubić – Bratstvo 4:1

1.mesto

OFK Beograd – Crvena zvezda 0:0 (penalima 4:3)