XS
SM
MD
LG

Golijan donosi bronzu sa SP: Ovu medalju posvećujem porodici

Reprezentativac Srbije, Dejan Golijan, okitio se bronzanom medaljom na Svjetskom prvenstvu u džiu džicuu za juniore u Abu Dabiju.

Golijan je radio kategoriju do 85 kilograma, te je ostvario dvije pobjede i poraz od Rusa.

- Prvo kolo sam bio slobodan kao nosilac. Drugo kolo sam pobijedio Kazahstanca. Treću borbu sam radio protiv Rusa, dvostrukog svjetskog prvaka, koji je na kraju i postao svjetski prvak. U borbi za bronzu sam tukao Italijana na full ippon i došao do svjetske bronze. Nedostajalo je malo sportske sreće da se popnemo na najviše postolje, ali presrećan sam. Ovo je veliki rezultat za mene, za moju porodicu, moj klub i reprezentaciju Srbije, rekao nam je Dejan Golijan, pa dodao:

- Moram biti zadovoljan. Ovo je nešto o čemu sam sanjao od malih nogu i trud se na kraju isplatio. U dva mjeseca sam uzeo dvije velike medalje. Prije mjesec dana sam postao viceprvak Evrope, a sada smo uzeli svjetsku bronzu. Samo moja porodica i ja znamo koliko je truda trebalo da dođemo ovdje i da pokažemo da nam je mjesto među najboljima u svijetu u ovom sportu. U tome smo i uspjeli i zato ovu medalju posvećujem upravo mojoj porodici i svim mojim ljudima. Hvala mom treneru Janošu Kopasu, mojim sparing partnerima iz Džiu džicu kluba Voša i Džudo kluba Vojvodina, mojim drugarima i sparing partnerima iz Džudo kluba Randori i naravno mojim sponzorima koji su također dio ove medalje.