XS
SM
MD
LG

Vukotić: Ne planiram da se vratim u Premijer ligu

Stameni defanzivac, Aleksandar Vukotić, završio je još jednu sezonu u belgijskom Beverenu. Za razliku od prethodnih koje su bile odlične u ovoj sezoni se mučio i sa nezgodnom povredom, te je gotovo pola godine bio van terena.

Vratio se u proljećnom dijelu sezone, odigrao finiš prvenstva i na svu sreću sve je dobro prošlo i nije bilo nikakvih posljedica.

- Hvala Bogu, sada je dobro sve, povreda je prošlost. Imao sam rupturu aduktora 2.5 centimetra. Bio sam van terena pet mjeseci. Zahvaljujući medicinskom timu sada sam potpuno zdrav, rekao je na početku razgovora za naš portal Aleksandar Vukotić.

Kako kaže, bilo mu je mentalno teško sve proći jer se nikada nije susreo sa dužom pauzom u karijeri.

- Bilo je teško prije svega mentalno. Ovo mi je prva ozbiljnija povreda u seniorskom fudbalu, ali uz fizioterapeute kluba sve je bilo dosta lakše. Na kraju, i povratak na teren je dobro prošao, odigrao sam osam utakmica po 90 minuta, dva puta od toga sam bio u timu kola. Najbitnije je da ne osjećam nikakve poteškoće, a da je moglo bolje, moglo je.

Beveren je ostao treći na tabeli u drugoj ligi Belgije, tako da nisu uspjeli da se vrate u elitni rang tamošnjeg fudbala.

- NIsmo baš zadovoljni sezonom. Željeli smo da vratimo klub u Prvu ligu i svakako da je veliko razočarenje, tako da osvu sezonu i ne možemo ocijeniti kao uspješnu.

Ugovor Vukotića sa Beverenom veže još godinu dana. Bio je on i ranije blizu odlaska iz kluba i prelaska u drugog belgijskog prvoligaša, međutim nije do toga došlo.

- Imam još godinu dana ugovora. Postoje određeni kontakti sa nekim klubovima i volio bih da promijenim sredinu. Mislim da je pravo vrijeme za novi iskorak u karijeri.

Nedavno smo objavili da je Borac kontaktirao Vukotića. Priznao je Vukotić da je bilo kontakata sa klubovima iz Premijer lige, ali da nema namjeru da se sada vraća u Bosnu i Hercegovinu gdje je sa uspjehom nosio dres Krupe. Kako kaže, i dalje prati dešavanja u Premijer ligi.

- Iskreno, bilo je kontakata, ali još uvijek ne planiram da se vratim u Premijer ligu. Pratim i dalje dešavanja, ne treba trošiti riječi o Zrinjskom ove godine, a drago mi je zbog Veleža koji se polako vraća tamo gdje mu je mjesto.


Borac : Sloga
Sarajevo : Tuzla City
Posušje : Velež
Igman : Široki Brijeg
Sloboda : Zrinjski
Željezničar : Leotar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Široki Brijeg 0 0 0 0 0
2 Zrinjski 0 0 0 0 0
3 Velež 0 0 0 0 0
4 Tuzla City 0 0 0 0 0
5 Sloga 0 0 0 0 0
6 Leotar 0 0 0 0 0
7 Željezničar 0 0 0 0 0
8 Sarajevo 0 0 0 0 0
9 Posušje 0 0 0 0 0
10 Igman 0 0 0 0 0
11 Sloboda 0 0 0 0 0
12 Borac 0 0 0 0 0