XS
SM
MD
LG

Srbija potopila Kazahstan

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su savladali Kazahstan 22:3 u trećem kolu Grupe D na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Izabranici Dejana Savića ostvarili treću pobedu na turniru i obezbedili direktan plasman u četvrtfinale. Naredni meč Srbija igra u sredu, a ko će joj biti rival znaće se posle utakmica baraža koji su na programu u ponedeljak.

Očekivano, vaterpolo selekcija Srbija ostvarila je ubedljiv trijumf protiv Kazahstana i završila takmičenje u grupi sa sve tri pobede.

"Delfini" su bili dominantni na plivalištu u Segedinu, selektor Savić je isprobavao određene taktičke zamisli, a igrači se odužili efikasnom i atraktivnom igrom.

Nije Kazahstan merilo kvaliteta igre srpske reprezentacije, ali ono što se moglo videti je bolji procenat iskorišćenih napada sa igračem više u bazenu.

Srbija je posle prve četvrtine imala četiri gola prednosti, da bi u drugoj deonici delfini postigli čak osam pogodaka (12:1).

Posle tri četvrtine Srbija je vodila 17:1, da bi do kraja ekipa Dejana Savića uspela da postigne više od 20 pogodaka na meču.

Najeikasniji u srpskom timu bio je Strahinja Rašović sa šest pogodaka, Radomir Drašović i Marko Radulović po tri, dok je isto toliko pogodaka za Kazahstan postigao Srđan Vuksanović.

Srbija će igrati u četvrtfinalu turnira u sredu, a ko će joj biti rival znaće se posle odigranih mečeva trećeg kola, ali i baraža koji je na programu u ponedeljak.