XS
SM
MD
LG

Filipović okončao igračku karijeru
Jedan od najboljih srpskih i svjetskih vaterpolista svih vremena Filip Filipović objavio je kraj igračke karijere.
 

Filip Filipović (Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG, ilustracija) -

Filip Filipović (Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG, ilustracija)

Član "zlatne generacije" srpskog vaterpola je u 35. godini objavio da se više neće baviti profesionalnim igranjem vaterpola.

- To je to. Definitivno. Prošle godine sam zaista bio spreman već da odem u penziju, ali ne na način na koji se završila sezona, definitivno. To sam jednostavno prelomio i bio dužan sebi da odlučim. Nažalost, nisam imao mnogo vremena da ovo iskomuniciram sa javnošću, pa Grcima nije bilo jasno. Oni su tražili neki produžetak saradnje, ja sam rekao: "Ne, to je to". Ali onda zaista na kraju sezone nije to bio način na koji sam želio da završim karijeru - rekao je Filipović u podkastu "Alesto", pa nastavio:

- Možda mi je suđeno bilo da se desi onako kako je i počelo. U svojoj zemlji, kod svoje kuće. Žao mi što se to nije desilo možda u Partizanu, ali definitivno je moj "posljednji ples" što se klupske karijere tiče - istakao je Filipović, koji se iz reprezentacije povukao poslije zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Filipović je osvojio 35 medalja. U vitrinama ima dva zlata i dvije bronze sa Olimpijskih igara. Dva zlata, srebro i bronzu sa svjetskih prvenstava. Sedam zlata, srebro i bronzu sa šampionata Evrope. Deset puta je stizao do trona u Svjetskoj ligi, a jednom je morao da se zadovolji bronzanom medaljom.

Što se tiče klupske karijere igrao je za Partizan, Novi Beograd, Radnički, Solnok, Pro Reko, Olimpijakos. Filipović je osvojio dvije prvenstvene titule sa Partizanom, osam titula sa Pro Rekom, uz pet trofeja klupskog prvaka Evrope. Sa Radničkim je osvojio Evrokup, sa Solnokom Evrokup i titulu u Mađarskoj. Olimpijakosu je donio prvenstveni torfej, a Novom Beogradu trofej u Kupu.