XS
SM
MD
LG

Atletičari "Sana" odlični na Prvenstvu BiH za juniore

Atletski klub „San“ iz Prnjavora ostvario je fantastične rezultate na Prvenstvu BiH za juniore održanom 2. i 3. jula u Atletskom centru ''Koševo'' u Sarajevu, osvojivši dvije titule prvaka i tri titule viceprvaka BiH.

„Osvojene su i dvije bronzane medalje. Ovim uspjehom nastavljena je dominacija atletičara iz našeg kluba u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Sa sedam medalja osvojenih na Prvenstvu za junire ''San'' se svrstao u vodeće klubove šampionata. Najveći uspjeh je napravila je fantastična Kristina Stojković osvajanjem tri medalje u trkama na 200, 400 i 800m. Tako je Stojkovićeva posleij seniorske titule Prvaka na 400 m u 2022. godini dodala i titulu juniorske prvakinje na 400 m i tako objedinila titule u dvije najvažnije kategorije. Kristina je dodala i titulu viceprvaka Bosne i Hercegovine na 200 m, kao i bronzanu medalju na 800 m, čime je potvrdila da se podjednako dobro može nositi i na duplo dužim trkama od svoje discipline koju inače trči“, navode iz ovog kluba.

Do titule je stilga i Belma Ćuran.

„Neuništiva Ćuran je u trci na 400 m prepone stigla do titule prvaka BiH. Nije je ni omeo nezgodan pad prvog dana na 100 m prepone, te uganutog i oteklog zgloba. Belma je i u skoku sa motkom osvojila titulu Viceprvaka Bosne i Hercegovine, čime još više na značaju dolazi njena borbenost i upornost koja je krasi“, istču iz AK „San“, te dodaju da je i Kristijan Marić takođe pokazao zavidan uspjeh osvajanjem titule viceprvaka Bosne i Hercegovine na 3000m , kao i bronzane medalje u skoku sa motkom.

 

Naredni nastup Prnjavorčana je već za vikend kada se u Sokolcu održava seniorsko i starije pionirsko Prvenstvo Republike Srpske, sa koga  po tradiciji očekuju dobre rezultate.