XS
SM
MD
LG

Novak otvorio teniske terene u Visokom

Foto: BHRT/Elma Šut

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković danas je svečano otvorio novi teniski kompleks u Visokom koji će postati centar regionalnog tenisa.

"Ovo je poseban dan za Visoko i tenis u BiH. Ovdje smo svi veliki prijatelji i znamo se dugi niz godina. Hvala što ste došli da uveličate ovaj događaj", rekao je Đoković.

On se na početku govora zahvalio svojim rivalima na egzibicionim mečevima Slovencu Aljažu Bedeneu, Hrvatu Ivanu Dodigu te bh. teniser Aldinu Šetkiću.

Teniski kompleks je otvoren u parku "Ravne 2" u "Dolini piramida", a na svečanom otvorenju igraju i mlade teniske nade iz brojnih bh. klubova.

Izgradnju ovog centra, kojeg čine jedan teren s tvrdom i jedan sa zemljanom podlogom, organizirali su osnivač Fondacije “Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić i najbolji teniser svijeta Novak Đoković dok su Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i Teniski savez BiH partneri projekta.

Manifestaciju otvorenja terena prati bogat kulturno-umjetnički program, a dan poslije na programu je basket tri na tri sa bh. košarkašima koji će tog dana radost podijeliti s mališanima iz domova za djecu bez roditeljskog staranja iz nekoliko bh. gradova.