XS
SM
MD
LG

Škola fudbala Alfa za primjer

Prošlo je tačno tri mjeseca kako je u Trebinju osnovana Škola fudbala Alfa,a već broji preko 70. članova uzrasta od 5-12 godina i svakog mjeseca je sve brojnija.
Jedan od trenera u ovoj školi  fudbala je i Branko Šešlija koji iza sebe imao bogatu premijerligašku karijeru (Leotar,Željezničar,Slavija,Modriča),  rekao nam je da je škola za veoma kratko vrijeme oformila tri takmičarske selekcije iza kojih je već na desetine turnira kako u BiH tako i van granica naše zemlje.
  - Naš najveći cilj jeste omogućiti djeci kvalitetne treninge i uslove, a upravo zato smo odlučili da radimo u Gradu Sunca gdje postoje dva odlična terena sa vještačkom i prirodnom travom, a u zimskim uslovima postoji savršena sala.
Želim istaći također da smo uveli jednu novinu na treninzima, a to je da smo sa našim trenerima prilikom rada angažovali i nekoliko igrača iz kadetske selekcije FK Leotar koji su sa zadovoljstvom prihvatili naš poziv.
Još jedan od naših glavnih ciljeva je organizovanje i širenje drugarstva među mladim fudbalerima, a to radimo tako što odigravamo utakmice sa svim školama fudbala i klubovima kako iz Trebinja tako i iz okolnih gradova.
Mnogi su već prepoznali naš rad i trud pa na svakom koraku nailazimo samo na riječi hvale, a zadovoljstvo se vidi i na roditeljima naših malih članova.
Imamo podršku i nekoliko prijatelja naše škole,kako ih mi volimo nazvati, a u narednom periodu imamo obećanja za podršku od lokalne zajednice istakao je Šešlija.
Već sutra Škola fudbala Alfa organizuje druženje uz odigravanje utakmica, a mini turnir će se održati na terenu u Gradu Sunca što je za svaku pohvalu.