XS
SM
MD
LG

Nikola Eskić završio epizodu u Kazahstanu, želja povratak bliže kući

Eskić mijenja sredinu/ FC Riteriai

Dvadesetšestogodišnji veznjak Nikola Eskić završio je svoju epizodu u kazahstanskom Aksuu i slobodan je u izboru novog kluba.

Kontakta ima, ali za sada čeka pravu ponudu, a želja mu je, ako je to moguće, da se više približi kući i pronađe neki angažman u Bosni i Hercegovini ili Srbiji.

- Godina koju sam proveo u Kazahstanu za mene je bila jako dobro iskustvo. Iako je bilo određenih turbulencija, neke lijepe momente nosim iz ove zemlje. Trenutno sam bez kluba, imao sam neke razgovore, ali i ne žurim mnogo sa izborom novog kluba, čekam pravu ponudu. Iskren da budem, trenutno sam raspoloženja da bih nekako najradije ostao bliže kući, u Bosni i Hercegovini ili Srbiji, naravno, ukoliko bi to bila neka finansijski pristojna ponuda, kaže nam Nikola Eskić.

Nikola Eskić je karijeru počeo u Vlasenici, nakon čega je prešao u Zvijezdu 09. Iz Etno sela Stanišić ide u Srbiju, nosi dres Napretka iz Kruševca i Bačke, nakon čega seli prvo u Bregalnicu iz Štipa, a zatim ide u litvanski Riteriai, da bi posljednju godinu proveo u Aksuu.