XS
SM
MD
LG

Milorad Lale predsjednik FS PSR po četvrti put, podrška Vici Zeljkoviću za predsjednika oba Saveza

Izborna skupština Fudbalskog saveza Područja Sarajevsko-romanijskog održana je danas u skupštinskoj sali Opštine Pale.

Na Skupštini, kojoj je prisustvovao i predsjednik FSRS i N/FS BiH Vico Zeljković, kao i generalni sekretar Dejan Lukendić, kao i još nekoliko članova fudbalske vlade, Milorad Lale je izabran za predsjednika FS PSR u četvrtom mandatu. Lale se po reizboru zahvalio delegatima skupštine i najavio nastavak rada za fudbal u ovoj regiji.

Vico Zeljković je pozdravio prisutne, te je istakao kako je Sarajevsko-romanijska regija prepuna kvalitetnih ljudi iz svijeta fudbala i da ih treba više u organima Saveza, jer itekako mogu pomoći fudbalu na ovim prostorima. Naglasio je Zeljković izuzetno saradnju područnog saveza i Fudbalskog saveza Republike Srpske, te izrazio nadu da će se ona i nastaviti u buduće. On je najavio nastavak podrške FSRS i N/FS BiH prema ovoj regiji kroz infrastrukturne projekte i pomoć klubovima, za koje je svjestan da se muče sa finansiranjem. Zahvalio se i na podršci koju je dobio za kandidaturu za predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i N/FS Bosne i Hercegovine.

Pored Milorada Laleta, koji je predsjednik Izvršnog odbora FS PSR njega čine još i Zoran Pušara (potpredsjednik), Željko Ćuzulan (potpredsjednik), Dragomir Đajić, Aleksandar Kosorić, Milan Renovica, Miroslav Bjelica, Vladimir Bradonjić, Dalibor Drašković i Milovan Marković. 

U disciplinskoj komisiji FS PSR su Jovo Karić, Goran Andrić i Nenad Božović. U apelacionoj komisiji su Boro Elčić, Dobro Skakavac i Nemanja Kulina. 

FS PSR je dao i svoje prijedloge za izbor u organe Fudbalskog Saveza Republike Srpske, pa je tako prijedlog za predsjednika FSRS Vico Zeljković. Prijedlog za člana Izvršnog odbora FSRS su Dragomir Đajić i Dejan Krsmanović. Prijedlog za delegate u skupštini FSRS su Aleksandar Marković, Siniša Jovandić, Mladen Balčaković, Slobodan Elez i Vladimir Bradonjić. Zamjenski delegati su Dragan Kulina, Dragan Prtvar, Milorad Lale i Aleksandar Kosorić.

Prijedlog za člana Disciplinske komisije FSRS je Aleksandar Ristić, dok je Nemanja Jovičić prijedlog za prvostepenu komisiju za lincenciranje. Prijedlog za apelacionu komisiju FSRS je Jovo Karić. 

Što se tiče N/FS BiH prijedlog za predsjednika je Vico Zeljković, a kandidati za Izvršni odbor su Milorad Lale i Milan Renovica. Prijedlog za Skupštinu N/FS BiH su Radomir Berjan i Marko Blagojević, dok je Nebojša Šešlija zamjenski član. Goran Kosorić je prijedlog za Disciplinsku komisiju, Dejan Krsmanović za pravni komitet, Aleksdar Ristić za Apelacionu komisiju, a Dragan Kulina i Risto Trivun za prvostepenu i drugostepenu komisiju za licenciranje.