XS
SM
MD
LG

Janakopulos udario na Evroligu

FOTO: Instagram/D. Janakopulos

 
Makabi je u Beogradu pred više od hiljadu svojih navijača (obećao Evroligi da će igrati pred praznim tribinama kako bi mogao da nastavi da se takmiči posle početka rata) pobedio Panatinaikos 85:83 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige i poveo 2:1 u seriji, te sada kao domaćin ima meč loptu na „domaćem“ terenu u srpskoj prestonici.
 
Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos meč je pratio iz partera, gestikulirao je novčanicama, psovao je sudiju Luku Karduma, a čini se da je imao i razlog, mada ga je Evroliga „poklopila“ ekspertizom da nije bilo grešaka.

Na 57 sekundi do kraja Džoš Nibo je kod aut linije uhvatio loptu, sudija Kardum je gledao ka tom mestu i procenio da Makabijev centar nije stao na liniju.

- Posle pregledanja snimaka iz svih uglova, nije pronađen nijedan ključni dokaz koji pokazuje da je Nibo nagazio aut liniju. Njegova peta je podignuta i nijedan ugao kamere ne pokazuje drugačiji ugao - glasi saopštenje Evrolige.

Na Instagramu je Janakopulos pokazao snimak sporne situacije uz poruku:

- Vau, Nibo je naučio da hoda po vazduhu kao Isus Hrist.

Pokazao je i povrede i krv njegovih igrača tokom meča.

A, onda je opleo i po sudijama, uzimajući za primer sudiju Boltauzera koji je ukrao parfem na beogradskom „Aerodromu Nikola Tesla“.

Poruka za arbitre glasi:

- Možda sledeći put umesto parfema kojima prekrivate svoj smrad, trebalo bi da ukradete naočare da biste videli.

A, stigao je i da citira predsednika Rusije Vladimira Putina:

- Kada se desi pogrešna akcija, moraš biti spreman za reakciju.