XS
SM
MD
LG

Real eliminisao Baskoniju, Fener vodi protiv Monaka

Košarkaši Fenerbahčeaubedljivo su nadigrali Monako sa 89:78 na svom terenu u Istanbulu u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige i poveli sa 2:1 u seriji. Košarkaši Real Madrida plasirali su se na fajnal-for Evrolige, pošto su na gostovanju i treći put zaredom pobedili Baskoniju sa 102:98.

U vrlo tešku utakmicu na gostovanju Monako je odlično ušao i uspeo da dobije prvu četvrtinu ali su domaćini u nastavku preuzeli inicijativu i došli do dvocifrene prednosti kojom su osigurali pobedu.

Prelomni momenat je bio u drugoj četvrtini kada je srpski reprezentativac Marko Gudurić serijom od sedam poena osigurao vođstvo timu.

Pred kraj treće četvrtine domaćini su prvi put došli i do dvocifrene prednosti sa 67:56.

Fenerbahče je potom potpuno kontrolisao utakmicu, a Monako se samo u jednom momentu serijom 7 od pogodaka primakao na 75:71.

Ali onda je taj nalet zaustavio trojkom Tarik Biberović, da bi u narednom napadu Papajanis digao razliku na sigurnih devet poena  80:71 a potom nije bilo dileme o pobedi.

Fenerbahče je došao do vođstva od 2:1 u pobedama u seriji i prve meč lopte za Fajnal for, a četvrta utakmica će se igrati takođe u Istanbulu u petak od 19:45.

Aktuelni prvak Evrope Real Madrid slavio je pobedu na gostujućem terenu nadigravši Baskoniju sa 102:98 u samom finišu krajnje neizvesnog meča za treću pobedu u seriji kojom su se prvi plasirali na fajnal-for Evrolige.

Baskonija je dobro ušla u meč i u vrlo izjednačenoj igri uspevala da u većem delu meča održava minimalnu prednost ali su posustali na startu poslednje četvrtine.

Šampion Evrope je u tom periodu napravio seriju pogodaka od 15:3i praktično prelomio utakmicu napravivši za domaćine nedostižnu prednost.

Najefikasniji u ekipi koju vodi Ćus Mateo bio je Geršon Jabusele sa 23 poena, sedam skokova i tri asistencije. Naročito su se istakli još i hrvatski košarkaš Mario Hezonja sa 16 poena, četiri skoka i po dve asistencije i ukradene lopte, kao i nekadašnji organizator igre Crvene Zvezde Fakundo Kampaco sa 13 poena, četiri skoka i osam asistencija i Valter Tavares sa 12 poena i 13 skokova.

Najistaknutiji u timu Baskonije bili su plejmejkeri Markus Hauard sa 29 poena, po dva skoka i asistencije i Kodi Miler-Mekintajer sa 17 poena, četiri skoka, 11 asistencija i dve ukradene lopte. Zapaženi su još bili Nikos Rogkavopulos sa 18 poena, četiri skoka i srpski reprezentativac Vanja Marinković sa 17 poena i četiri skoka.

Real Madrid će se u Berlinu u polufinalnom meču sastati sa pobednikom serije Barselone i Olimpijakosa.