XS
SM
MD
LG

Strtučni štab gotovo nekadašnja bh reprezentacija

Sergej Barbarez

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Sergej Barbarez je, nakon objavljivanja spiska, odgovarao na pitanja novinara na pres-konferenciji.

Govorio je o izostanku defanziva RB Salzburga Amara Dedića.

- Fali nam Amar Dedić, on nam je povrijeđen. Sigurno vrlo važna karika u našim razmišljanjima. Možda ste primijetili da ima dosta stopera i veznih igrača. Radićemo na toj disciplini i čvrstoći. Cilj će nam biti zatvoriti tu neku sredinu terena. Na stranu se uvijek može nekako stići, da kažem laičkim jezikom. Čvrstina i stabilnost ekipe će biti prioritet. Vjerujte mi, u svojoj karijeri nisam igrao ni protiv Italije, ni Engleske, ni Njemačke. To mi je uvijek falilo, ali vjerujte mi da ćemo poslije ovih utakmica imati čvrstu grupu. Ko preživi ove utakmice, bićete ponosni na njega.

Potom je otkrio članove svog stručnog štaba.

- Očekivao sam pitanje u vezi saradnika. Ostalo je mjesto kondicionog trenera, tu smo u nekim razgovorima. Inače smo kompletirali. Imamo dva pomoćnika, Bajramović i Hrgović. Treći pomoćni trener plus šef-skaut će biti Ninoslav Milenković. Drugi skaut je Saša Papac. Imamo i Sinišu Mrkobradu, on će biti zadužen za skauta golmana. To smo posebno uveli. Trener golmana će biti Kenan Hasagić. Imamo i dva analitičara, jedan je Finac, zove se Rasmus, a drugi će biti Jasmin Kolašinac, koji nas je oduševio svojom pričom. Oduševljen sam jer smo doveli 11 ljudi koje sam ja htio. Moramo pohvaliti savez i predsjednika, da su toliko izašli u susret. Svaka želja koju smo imali, pružena je ruka i ispunjena svaka želja.

- Mi bi voljeli da imamo 40 igrača, ali moramo znati da smo mala država. Koliko god je lijepo dobiti nekog igrača koji je prošao selekcije druge države, ali bih uvijek volio da oni dolaze odavde. Bit će promjena, naravno. Ja bih volio da su svi dobri i da ne mijenjamo ništa. Baš sam pročitao pred Ukrajinu, koliko su oni promijenili igrača dosad, a koliko mi. Možda duplo.