XS
SM
MD
LG

Vladan Kovačević: Najviše mi je pomogao Siniša Mrkobrada

Siniša Mrkobrada i Vladan Kovačević FOTO: arhiva sportdc

Banjalučanin Vladan Kovačević, golman poljskog Rakova, izabrao je Srbiju za svoju reprezentaciju, ali ga je papirologija spriječila da zaigra za Orlove iako ga je selektor Dragan Stojković bio stavio na spisak.
Vladan se nalazi u Beogradu na rehabilitaciji od povrede i govorio je u jednom podkastu kod kolege Aleksandra Stojanovića o mogućnosti da zaigra u reprezentativnom dresu Srbije.

-To još nije završena tema. Daću sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Hoće li se to ostvariti ili neće, nije do mene. Ja i ljudi koji su oko mene i rade sa mnom učinićemo sve što je u našoj moći, daćemo sve od sebe da mi se ta želja ispuni i vidjećemo – istakao je Vladan Kovačević.

Ponikao je u banjalučkom Borcu, afirmisao se u Akademiji FK Sarajevo, a zvjezdane fudbalske trenutke doživio u Rakovu. Sjetio se i svojih, teških, početaka. Sjetio se rada u Školi za golmane „Prva rukavica“ koju je vodio nekadašnji golman Borca.

-Čovjek koji je najviše doprinio mojoj karijeri i što je najviše zaslužan što sam danas ja tu je Siniša Mrkobrada iz Banjaluke, koji je, kada je meni bilo najteže, sa 15 godina i bez kluba, u Borcu me nisu željeli jer su smatrali da nisam kvalitet za njih, on je prvo nazvao Slobodana Starčevića koji je bio u Krupi i šest mjeseci sam trenirao u Krupi na Vrbasu. Poslije toga nazvao je direktora Akademije FK Sarajevo, koji je rekao da dođem na probu. Otišao sam i prošao probu, vratio u Banjaluku i čekao. Promijenio se, međutim, cijeli stručni štab, treneri i morao sam da idem na drugu probu u Sarajevu, prošao sam je i ostano tamo. Poslije tri mjeseca potpisao sam profesionalni ugovor i tu je već krenulo sve naprijed – objasnio je Vladan Kovačević.

Iz svake muke se rodi nešto dobro, poslije kiše obično grane Sunce...

-Taj period je za mene bio zaista težak. Nisam imao klub, u Banjaluci, tvom gradu, te ne žele. Gdje ići, koji je najbolji odabir? Ne smijem da pogriješim. Bila je to prekratnica, 16-17 godina, lako sam mogao ispasti iz tog nekog puta koji je presudan. Treninzi kod Siniše Mrkobrade u „rupi“, u pijesku su bili strašni, imao je teške treninge, ali sve se to prođe. Tu sam gdje sam i nadam se da će biti još bolje – zaključio je optimistički golman iz Banjaluke.