XS
SM
MD
LG

Minesota izbacila Denver

Košarkaši Denver nagetsa eliminisani su iz plej-ofa porazom od Minesota timbervulsa 98:90 na svom terenu u "majstorici" druge rinde. Nikola Jokić je upisao 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija.

NBA će imati novog šampiona. U seriji prepunoj preokreta, Minesotin je bio onaj za "poslednji udarac".

Denver nagetsi su na početku drugog poluvremena imali prednost 58:38 i od rog trenutka kreće konstantan pad bez kočenja. Vulvsi su sa 34 ubačena i 18 primljenih poena u trećoj deonici stilgi do pola koša zaostatka (67:66) posle 36 minuta igre.

Ni tu Denver nije uspeo da uzme stvari u svoje ruke, već se ponor nastavio do šokantnog poraza i eliminacije. Valja istaći da su Nagetsi u svojoj hali u odlučujućem meču sezone šutirali tek 8/33 za tri.

Nikola Jokić i Džamal Mari su odradili sve što je bilo u njihovoj moći. Kanađanin je ubacio 35, a "Džoker 34 poena uz 19 skokova i sedam asistencija. Njih dvojica su se utopili u loše procente Denvera sa ukupno 6/22 sa distance. Najbiži saigrač po poenima bio im je Majkl Porter Džunior sa sedam poena.

Džejden Mekdenijels i Karl Entoni Tauns su podelili vrh liste strelaca kod Minesote sa po 23 poena. Entoni Edvards je stao na 16 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Minesota će u finalu Zapada igrati protiv Dalas maveriksa.