XS
SM
MD
LG

Kup BiH: Bruka saveza i organizatora

U cijelom svijetu dešavaju se greške pa i određeni skandalozni potezi u realizaciji sportskih događaja ali niko ne može da nadmaši dešavanja u Bosni i Hercegovini, gdje se nova bruka i sramota, kako saveza tako i organizatora, desila na finalnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine.

Košarka odavno nažalost nema svoje mjesto na tv stanicama jer se narodu ispira mozak političkim idejama jedne, druge, desete stranke a u suštini sve se svode na isto. Košarka trpi radi toga i prenosa nema i nekako smo shvatili da nam je internet i neki link, jedina opcija da gledamo domaća prvenstva i kupove.

Međutim, fanovi Zrinjskog i Igokee su ostali uskraćeni i za tu mogućnost a za to su odgovorni i organizatori završnog turnira, ekipa Kaknja ali i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine. Naime, na jutjub kanalu saveza nesmetano je radio link za susret Kakanj - Student Igokea ali to nije slučaj i sa duelom Zrinjski - Igokea. Prvo je na kanalu saveza stavljeno da prenos kreće u 20h, iako je utakmica počela u 19:30h a onda niti u 20h, kada je najavljen prenos na kanalu saveza, prenosa nije bilo.

Da li je ovo slučajno ili namjerno ne znam i ne mogu da garantujem ali nadam se da će se odgovorni izjasniti po ovom pitanju. Ovo je veliko nepoštovanje i Zrinjskog i Igokee i ovim potezom je ispalo da ova dva tima manje vrijede od Kaknja u očima organizatora ali i saveza, koji je saučesnik u svemu ovome.

Nema kraja apsurdima u Bosni i Hercegovini pa to ti je.

Foto: Košarkaški savez BiH