XS
SM
MD
LG

RG: Vavrinka savladao Cicipasa u pet epskih setova

Sten Vavrinka plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. On je u osmini finala savladao Cicipasa sa 3-2 u setovima, u jednom epskom meču.

Foto: Tennis World USA

U prvom setu smo gledali sjajan tenis sa dosta dobrih poteza sa obje strane. I pored takve igre i jedan i drugi su bili sigurni na servisu. Jedinu brejk šansu u prvom setu imao je Cicipas kod rezultata 2-2 ali je Sten sačuvao servis. Na kraju se otišlo u taj brejk. Vavrinka je poveo sa 2-0 a potom Stefanos serijom dolazi do vodstva 4-2. Potom seriju pravi Sten i dolazi do vodstva 5-4. Imao je Cicipas set lotpu pri vodstvu 6-5 ali je Sten sjajnim pasingom spasio set loptu. Kod vodstva Stena 7-6, Cicipas pravi dvostruku i tako Švajcarac dolazi do seta.

Iako je prilično bolno izgubio prvi set, Cicipas je sjajno otvorio drugi set. Pritisnuo je Stena u prvom njegovom servis gemu. Tri brejk šanse je propustio ali je četvrtu iskoristio. Brejk je i potvrdio te je poveo sa 3-0. Imao je Cicipas šansu i za dupli brejk ali se Sten izvukao. Cicipas je imao 40-0 na svom servisu kod 3-1. A onda Sten pravi preokret i doktorskim riternom dolazi do ribrejka i vraća se u igru.

Na novi brejk nismo dugo čekali. Pri vodstvu 4-3, Ccipas pravi novi brejk i dolazi do servisa za set. No, Vavrinka je odigrao par nevjerovatnih poena i opet je vratio brejk zaostatka. Imao je Cicipas pet brejk i set lopti na servis Vavrinke ali se Sten izvukao i došao do 5-5. Cicipas je bio siguran na svom servisu te je poveo sa 6-5. Došao je ponovo do set lopte na servis Vavrinke. Nakon greške Stena iz forhenda, Cicipas je došao do brejka i dobio je drugi set sa 7-5.

Vavrinka je djelovao bolje na startu trećeg seta. Pritiskao je konstantno Cicipasa. U trećem servis gemu Grka imao je jednu a u petom dvije brejk lopte. Ipak, Cicipas se oba puta spasio i sačuvao svoje servise. Stenu se inicijativa isplatila. U sedmom gemu napravio je konačno brejk i poveo je sa 4-3. Sten je potvrdio brejk a potom je imao i dvije brejk lopte i set lopte na servisu Cicipasa, ali ih nije iskoristio. Ipak, bio je siguran na svom servisu te je dobio treći set sa 6-4.

Cicipas je brzo preboilo izgubljen treći set. Sjajno je počeo četvrti i napravio je brejk na samome startu. Imao je Vavrinka 15-40 i šanse da brzo vrati brejk ali se Cicipas izvukao i poveo sa 3-0. Sten je u narednom servis gemu Cicipasa uspio napraviti brejk i da se vrati. No, kratko je to trajalo. Cicipas je u narednom gemu napravio novi brejk i poveo je sa 4-2. Ovaj put prednost brejka Cicipas nije propustio te je dobio četvtti set sa 6-3.

Imao je Cicipas 0-40 u prvom gemu petog seta ali je Sten spasio tri brejk lopte i dobio je svoj servis. Imao je Grk opet šansu za brejk u petom gemu ali je i Tada Vavrinka uspio da se spasi. Teniseri su potom bili sigurni na servisu i nove brejk lopte vidjeli smo u 11. gemu. Cicipas je imao tri ali se Sten izvukao i poveo je sa 6-5. I kada je Stefanos propustio svoje šanse, stigla je kazna. Pri vodstvu 7-6, Vavrinka koristi drugu brejk i meč loptu u petom setu i dolazi do pobjede.

U četvrtfinalu će igrati protiv zemljaka Federera.