XS
SM
MD
LG

Ni bod na gostovanjima

Modriča

MODRIČA – Fudbaleri Modriče imali su sjajnu priliku u Istočnom Sarajevu da pobede Slaviju, ali su ostali praznih šaka. Tako je jedan od najskupljih timova Prve lige Republike Srpske nastavio neslavan rekord, da sa gostovanja ne donese niti jedan bod.

„Povedemo u 1.minutu, pa stanemo. Šta smo sve propustili. Imali su prilike Ozren Perić, Srđan Todorović, Momko Kojić, Stefan Trivan. Znate, u fudbalu kada prokockate toliko šansi šta da se očekuje osim poraza. Imamo mnogo problema u defanzivi. Da li da komentarišem suđenje protiv Slavije? Nemojte, nikada to ne činim. Onaj ko je pisao izveštaje sa te utakmice poznaje materiju, dobro se razume i odajem priznanje. Tamo je sve lepo rečeno i napisano. Valja nam negde tražiti bodove. Idemo sada u Gradišku, pa u Janju, pa čekamo Rudar, pa putujemo u Krupu. Biće teško, ali valja se boriti“, rekao je trener Branko Savić.

Primanja, hrana, smeštaj..., sve je na vreme, ali očekivanih rezultata nema. Kao ris je ljut Petar Jelić. Smeta mu ponašanje fudbalera, kaže da zna da ne žive sportski, ali je za opciju da sve ostane u krugu ove fudbalske porodice.

„Samo ću reći jedno – ovo je bruka i sramota, najavljujem ozbiljnu čistku u klubu u više nivoa!“, rekao je Jelić.

Na početku sezone cilj je bio gornji deo tabele. U Modriči je izgubljeno pet bodova, stigla je eliminacija u Kupu BiH, a prvenstvenih bodova na gostovanjima nema ni na vidiku. Za utehu, bliži se pauza. U zimskom periodu valja se hvatati za glavu, smanjiti primanja prvotimcima, jednom broju njih od kojih se najviše očekivalo dati odrešene ruke da potraže novi klub i angažovati nekoliko adekvatnih pojačanja.

U protivnom, dobro se ne piše...

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8