XS
SM
MD
LG

Drago Svitlica: Žao nam je, vjerovatno se ovo smatralo najrealnijom opcijom i moramo to prihvatiti

Drago Svitlica

Nakon što je Takmičarska komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održala nedavno sastanak povodm Premijer ženske lige BiH, odlučeno je da se sezona zvanično završi.

SFK 2000 Sarajevo je proglašeno prvakom države, a u niži rang ispali su Široki Brijeg i Drina iz Zvornika.

Ekipa Alfe Modriče koju predvodi Drago Svitlica uspjela je da zadrži premijerligaški status, pa će Modriča najmanje još jednu sezonu imati predstavnika u najvišem rangu takmičenja.

Kontaktirali smo iskusnog štručnjaka, koji je poručio da je to odluka koja se mora prihvatiti jer je u ovom trenutku takav ishod najrealniji.

- Što se tiče lige mislim da nije realno i moguće nastaviti, iz razloga što bi bilo ugroženo zdravlje svih nas sportskih radnika i igračica. Očekivao sam ovakvu odluku Saveza oko prekida lige. Svi mi možemo da vidimo da u svakom gradu u Bosni i Hercegovini stalno ima neki novi slučaj, a zdravlje svih igračica i nas je u prvom planu. Sasvim je normalno da neke ekipe neće biti zadovoljne odlukom, ako je bilo mogućnosti, možda se i mogla proširiti liga radi dvije posljednje ekipe na tabeli, ali to nije moj posao i ja to ne mogu komentarisati. Sve je rečeno, po tabeli kada se gleda, sve je regularno, nema oštećeni, svi smo odigrali isto utakmica i osvojili bodova što smo uspjeli da osvojimo u toku polusezone. Neću kriti da mi nije žao Drine i Širokog, iskreno jeste, jer nisu zaslužili da ispadnu i imali su realne šanse da opstanu u ligi.

Kako ste vi zadovoljni sa vašom ekipom nakon ajde da kažemo 11 odigranih utakmica?

- Mi smo ekipa koja je u samom startu imala deficit igračica, jer smo u ekipi konstantno imali 12 do 13 fudbalerki da rotiramo. Uvijek nam je neko bio povrijeđen ili smo imali problem zbog odrađivanja suspenzije. Ne mogu biti nezadovoljan krajnjim ishodom, jer smo zadržali status premijerligaša što je za nas važno. Mislim da smo opravdali ovo šesto mjesto koje smo zauzeli, tako da kada se sve sagleda, ne mogu da budem nezadovoljan.

Šta očekujete od naredne sezone?

- Pa za dalje ćemo vidjeti, mnoge stvari neće zavisiti od ekipa. Mi ćemo pokušati da se spremimo što bolje za narednu sezone, a takođe moraćemo se dosta pojačati. Tako da ćemo ići na to da se organizujemo što bolje možemo, a sigurno da naredne sezone možemo uz dolazak nekih igračica napraviti dosta bolji rezultat u odnosu na ovu sezonu. Vidjećemo kako će se stvari razvijati, pripreme ne planiramo prije jula početi, tako da imamo dovoljno vremena da sjednemo i napravimo jednu dobru analizu svega ovoga, zaključio je Drago Svitlica.


Radnik Bumerang : Drina
Alfa Modriča : Emina
Lokomotiva : SFK 2000
Iskra : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4