XS
SM
MD
LG

Ziljkić namestio nišanske sprave

Goran Zakarić

 

Na treninzima Borca u Bledu sve pršti! Najbolje se to moglo da vidi na poslednja dva treninga, pogotovo onom odrađenom u subotu veče kada je Marko Maksimović šef stručnog štaba podelio ekipu u dva tima i igrali su međusobnu utakmicu. Jednu je vodio Zoran Dragišić, a drugu Čedomir Ćulum, pomoćnici šefa struke crveno-plavih.

“Zeleni” koji su bili iskusniji i koji “mirišu” na startnu postavu su sa rezultatom 4:1 pobedili narandžaste. Dva pogotka postigao je Almedin Ziljkić nakon solo akcija, a po jednom su se u strelce upisali mladi David Čavić i novajlija Milan Vušurović. Evrogol gol sa 25 metara iskosa sa desne strane za “narandžaste” postigao je Siniša Dujaković, “ubivši pauka” u levim rašljama golmana Nikole Lakića.

-Žestoko radimo na treninzima, maksimum smo dali i u ovoj međusobnoj utakmici, to je jedini način da se pripremimo na najbolji način i kako možemo da pariramo Klužu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Važno je samo da nam se još neko ne povredi. I dalje ćemo raditi punim tempom i ispravljati male nedostatke kojih još ima, ali verujem da ćemo u potpunosti biti spremni za gostovanje u Rumuniji 6. jula – rekao je dvostruki strelac Almedin Ziljkić.

Nije uspeo da postigne pogodak, ali je pokazao da je, uz kapitena Stojana Vranješa, jedan od glavnih igrača u timu. Reč je o Goranu Zakariću koji je bio u ulozi asistenta.

-Ono što je najvažnije da je sve manje igrača van stroja, zbijamo redove i kako se primiču zvanične utakmice osećamo se sve bolje i jače. Za nas sezona rano počinje, nismo imali mnogo odmora, ali već sada mogu da kažem da se spremno osećamo za sve obaveze koje dolaze. Atmosfera u ekipi je sjajna i to nas drži na visokom nivou rada i profesionalizma – rekao je Goran Zakarić.

Trening dva Borčeva tima propustio je prvi golman Bojan Pavlović koji je “trčao okolo” i on neće biti spreman za prvi zvanični meč u sezoni protiv Kluža u Evropi. Ono što može da ohrabri stručni štab šampiona BiH jeste činjenica da su u miksanim postavama nastupali i do sada povređeni: Jovo Lukić, Marko Jovanović, Aleksandar Subić, Milan Vušurović…

-Nemamo većih problema, stalno to ponavljam. Kad neki igrač oseti problem, preskoči dan-dva trening iz preventivnih razloga. Na taj način ih čuvamo. Jovo Lukić radi najnormalnije, sprema se, ali nema dozvolu doktora da uđe u kontakt igru. Tu zavisimo od lekarske službe kad će dati dozvolu da igra. Neke procene pre 20-ak dana bile su da mora da čeka još dva meseca, međutim njegov oporavak na čelu sa medicinskim timom i Predragom Božićem ide dosta bolje i vidimo pomak svaki dan. Jovu očekujem i ranije nego što je bilo planirano tim pretpostavkama, ali najvažnije je da se vrati zdrav i da nema tih problema – zaključio je trener Marko Maksimović.

Što se tiče Ante Živkovića, pojačanja iz Šibenika, strateg crveno-plavih je istakao:

-Sigurno da je Ante neko od koga očekujemo da podigne nivo konkurencije i da potvrdi svoj dolazak na najbolji način. Radi se o igraču koji je pre godinu dana bio najbolji strelac slovenačke lige, postigao 15 golova, a stiže nam sad iz Turske. Poseduje iskustvo, ima 28 godina i dok iščekujemo Jovu Lukića, sigurno da uz Živkovića, Moraitisa i Markovića imamo dobre napadače za sezonu. Vidi se da nije radio sa loptom, ali što se tiče fizičke spreme, veoma je profesionalan.

Najbolje partije Anto Živković je pružao u taboru Aluminija iz Kidričeva. Za učesnika elitnog slovenačkog ranga nastupao je u sezoni 2019/20, te na 33 utakmice postigao 15 golova, uz pet asistencija.

-Odgovara mi ovaj slovenački vazduh (smeh). Tu sam “eksplodirao”, zaradio transfer u Tursku. Spletom nesrećnih okolosti, pao sam u drugi plan kod drugog trenera. Imao sam još godinu dana ugovora, ali nisam bio zadovoljan i došlo je do razlaza. Utisci su pozitivni i polako se upoznajem sa ekipom. Drago mi je što sam postao član šampiona BiH. Imao sam dosta ponuda za saradnju nakon rastanka sa Turcima, ali činjenica da je Borac prvak i da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona su presudile i mislim da će to biti dobra priča. Borac je bio najkonkretniji i došlo je do dogovora – rekao je ofanzivac rodom iz Šibenika.

 

 

Kluž slavio

 

Rumunski šampion Kluž je u subotu odigrao prijateljsku utakmicu protiv Dinama iz Moskve i ostvario pobedu od 1:0. Izašao je na teren u formaciji 4-3-3, a trener Dan Petresku nije puno menjao pa je uigravao sastav koji će po svemu sudeći i igrati prvi meč protiv Borca. Meč je presudio Omrani koji je sjajnim lob udarcem iznenadio golmana Dinama. U poslednjoj proveri Kluž igra protiv Ujpešta danas.

Kluž je nastupio u sastavu: Sandomierski – Sušić, Bohena, Cestor, Kamora- Deak, J. Rodriguez, Sigurjonson – Kostaće, Omrani, Paun. U nastavku su još šansu dobili: Tahiti, Čipčiju, Debeljuh i Hoban

 

 


Široki Brijeg 3 : 3 Radnik
Sloboda 1 : 1 Željezničar
Velež 3 : 0 Sarajevo
Posušje 3 : 0 Borac
Leotar 0 : 0 Tuzla City
Rudar Prijedor 0 : 2 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 26 6 1 84
2 Tuzla City 33 15 12 6 57
3 Borac 33 13 15 5 54
4 Sarajevo 33 13 7 13 46
5 Velež (-3) 33 13 8 12 44
6 Željezničar 33 9 16 8 43
7 Široki Brijeg 33 8 15 10 39
8 Posušje 33 8 13 12 37
9 Leotar 33 9 7 17 34
10 Sloboda 33 7 12 14 33
11 Radnik 33 5 12 16 27
12 Rudar Prijedor 33 5 11 17 26