XS
SM
MD
LG

Humanisti iz Švajcarske opet u Modriči

MODRIČA – U Modriči se privodi kraju prva faza izgradnje Gradskog bazena  zatvorenog tipa. Projekat je vrijedan 2,3 miliona maraka, a sredstva su obezbedili opština Modriča i Humanitarna organizacija „Sunce Obervalisa – Djeca našeg sveta“ iz Švajcarske. Očekuje se da projekat u potpunosti bude realizovan do kraja marta naredne godine.

HO“Sunce Obervalisa – Deca našeg sveta“ do sada je u izgradnju Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama, dečije obdanište i kafeteriju uložila 1.6 miliona maraka. Zahvaljujući Branku Vidiću iz Vranjaka, koji dugi niz godina živi i radi u Švajcarskoj, humanitarci iz te zemlje nastavljaju ulaganja u Modriču. Predsednik pomenute Fondacije Josef Fuks bio je impresioniran dinamikom radova na Gradskom bazenu, trećem ovog tipa u Srpskoj.

“Jako mi se dopada konstrukcija, prijatno sam iznenađen. To pokazuje snagu i ozbiljnost. Biće to objekat za pohvalu i ponos ne samo za Modriču nego za celu Republiku. Sa rukovodstvom Modriče razgovarali smo o zajedničkim sećanjima i uspomenama, o proteklih šest godina koliko smo prisutni u Modriči. Poznato je da je 2015.godine otvoren Dnevni centar za decu sa posebnim potrebama. I kroz naše razgovore došli smo na ideju izgradnje Gradskog bazena. Biće mi drago da će i lica sa posebnim potrebama biti u prilici da koriste usluge bazena, ne samo sportisti”, poručio je Fuks.

Načelnik Modriče Jovica Radulović rekao je da bi radovi na izgradnji Gradskog bazena zatvorenog tipa trebali biti okončani krajem marta naredne godine, a da će objekat biti uveden u funkciju za Vidovdan, Dan ove lokalne zajednice.

“Hvala Josefu Fuksu i Branku Vidiću što su ponovo u Modriči i što su obišli gradilište. U narednih dvadesetak dana objekat će biti pokriven, ozidan, sa gotovim prilazima. Nakon toga, početkom naredne građevinske sezone počeće druga faza izgradnje. Zajedno sa prijateljima iz Švajcarske objekat ćemo našim sugrađanima predati na upotrebu za Vidovdan, to je njima poklon za Dan opštine Modriča”, najavio je Radulović.

Prvi čovek Modriče rekao je da je sa dragim gostima iz Švajcarske razgovarao o niz važnih pitanja.

“Sa gospodinom Fuksom prisetili smo se svega što je urađeno zajednički do sada, a bilo je reči o nekim eventualnim mogućnostima u narednom periodu. Nećemo o detaljima. Samo mogu reći da ćemo u ponedeljak obeležiti šestu godišnjicu Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama. Verujem da će biti još zajedničkih projekata”, nada se Radulović.

Objekat je dimenzija 35x40, a sam bazen je 25x15,5 metara. Prva faza koštaće oko milion maraka. Kompletan projekat vredi oko 2,3 miliona maraka.

 

Slađan JEREMIĆ

Jovica Radulović i Branko Vidić