XS
SM
MD
LG

Miloš Tanasković se vratio futsalu: Bijeljina zaslužuje da slavi titulu

Miloš Tanasković

Futsaleri Radnika minimalnom pobjedom 1:0 protiv trebinjskog Leotara prethodnog vikenda zasjeli su sami na prvo mjesto Prve lige Republike Srpske u futsalu.

Dres KMF Radnik ove sezone nosi i Miloš Tanasković. Dobro poznato ime bh. futsala, igrač koji je nastupao za Tango u slavnim danima ovog kluba, istovremeno dobijao je i pozive u reprezentaciju, ljetos je stigao u Radnik, prvobitno kao trener, ali onda se skinuo u opremu i zaigrao na parketima Republike Srpske.

- Utakmica protiv Leotara je bila veliki ispit za nas, s obzirom na to da smo igrali jako važnu utakmicu protiv rivala sa velikim futsal takmičarskim iskustvom, a mi smo klub koji je prije dvije godine obnovio svoj status na zvaničnoj futsal sceni. Bez obzira na navedeno, ovaj susret je u svakom smislu opravdao epitet derbija kola, gdje smo na kraju uspjeli da slavimo sa samo jednim postignutim golom i upišemo nova tri boda, što nije rezultat tipičan za futsal. Što se tiče samog toka utakmice, radilo se o duelu dvije po kvalitetu približne ekipe, o izuzetno teškoj utakmici, gdje smo mi u prvom poluvremenu opravdali ulogu domaćina, imali inicijativu sve vrijeme, stvarali prilike, napadali, i otišli na odmor sa jednim golom prednosti. U drugom poluvremenu smo imali cilj da postignemo još jedan pogodak i utakmicu uvedemo u mirniju završnicu, međutim iskusni futsaleri protivnika to nisu dozvolili i ušli smo u egal završnicu gdje je rezultat mogao da bude i drugačiji. U svakom slučaju, želim da čestitam ekipi gostiju na fer i korektnoj sportskoj predstavi, koja je u ovoj utakmici opravdala svoju prepoznatljivost i veličinu, a mi smo se potrudili da jednoj takvoj ekipi budemo dostojan domaćin, te da im u ime Radnik Sitija poželim svu sreću u nastavku sezone. Nadam se da ćemo sličnu utakmicu i atmosferu imati u drugoj polusezoni u Trebinju, pa neka u fer i sportskom nadmetanju pobijedi bolji protivnik, rekao je za naš portal Miloš Tanasković.

Ovog vikenda, pred Bijeljincima je okršaj protiv Brčko zdravlja, za kojeg je Miloš također igrao nakon odlaska iz Tanga.

- Što se tiče narednog kola, gostujemo Brčko zdravlju i mogu da kažem da se  radi se o protivniku kojeg poznajemo, i sa kojim smo imali prilike da se susretnemo u prijateljskoj utakmici, gdje smo mogli da vidimo da Brčaci rade na podmlađivanju i rekonstrukciji ekipe, te da će uz par iskusnih igrača sigurno biti nezgodan protivnik, a treba uzeti u obzir i status domaćina koji oni u ovoj utakmici imaju. U svakom slučaju, mi imamo imperativ pobjede i ambicije da se borimo za vrh tabele, tako da ćemo pokušati da domaćinu nametnemo svoj ritam i stil igre od samog početka i na taj način pokušati da osvojimo važna tri boda koja bi nas učvrstila na vrhu prvoligaške tabele.

Odlične igre Radnika nisu iznenađenje. A Tanasković hvali i upravu kluba koja je potpuno posvećena uspjehu kluba.

- Futsal klub „Radnik“ je u ovu sezonu ušao veoma ambiciozno, formirana je uprava koju sačinjavaju mladi ljudi, zaljubljenici u ovaj sport, koji nemaju bilo kakve sporedne interese i to se odamah osjetilo i odrazilo na ekipu. Takođe, nešto što bih posebno istakao je to da „Radnik“ ima jedan kvalitet više, s obzirom da  su osim mene  u trenažnom procesu ekipe i vođenju utakmica uključeni proslavljeni futsaleri i reprezentativci BiH Dejan Pavlović i Davor Arnautović, o kojima ne treba previše trošiti riječi i predstavljati ih. Igrači to prepoznaju, pa je samim tim atmosfera u klubu jako dobra i svi se raduju svakom treningu i narednoj utakmici. S obzirom na te ambicije i postignuti rezultati nam idu na ruku, pa slobodno mogu da kažem da ćemo se potruditi da i dalje idemo u tom pravcu do najvišeg cilja, a to je osvajanje 1. futsal lige Republike Srpske i plasman u Premijer ligu BiH. Što se tiče postojećeg sastava, mogu da kažem da se radi o raznovrsnoj ekipi, koja je spoj iskusnih i mladih igrača, igrača koji imaju futsal iskustvo i onih koji to nemaju, ali žele da rade, da upoznaju ovaj sport i da napreduju. Meni kao treneru je to izazov više, a i satisfakcija da mogu svoje znanje da prenesem drugima i doprinesem razvoju ovog sporta koji je nesumnjivo u ekspanziji. Razlog više zbog kojeg se radujem svemu je to što sam se u punom kapacitetu vratio futsalu, a smatram da je „Radnik“ pravi klub koji me je prepoznao kao nekoga ko može da prati ambicije ekipe. Prije početka sezone uprava ovog kluba me je kontaktirala i veoma brzo smo se dogovorili, oni su željeli da u svojim redovima dovedu još nekoga ko poznaje ovaj sport, a ja sam prihvatio izazov i želju tih ljudi da zajedno pravimo kvalitetnu futsal priču. Osim trenerskog poziva, moram istaći da sam registrovan i kao igrač, pa i da sam u par utakmica ostvario minutažu, uz par golova i asistencija. Moja prvobitna želja je bila da ne igram i da moja uloga bude trenerska, ali atmosfera u ovoj ekipi je takva da svi dajemo sve od sebe, pa mi ni igranje nije teško palo, bez obzira što smatram da za to nisam potpuno spreman. U svakom slučaju, svi smo fokusirani na cilj, meni je drago što sam uzeo aktivnu ulogu u svemu i potrudićemo se da naredne godine proslavimo titulu jer naši navijači i Bijeljina to sigurno zaslužuju.


18 .kolo Prva liga RS
Beli anđeo 4 : 3 Radnik Siti
Glasinac 6 : 2 Jahorina
Željeznica 6 : 1 Boračka
Brčko Zdravlje 1 : 4 Ugljevik
Leotar 5 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik Siti (-3) 18 13 1 4 37
2 Leotar 18 9 3 6 30
3 Borac 18 9 2 7 29
4 Boračka 18 9 2 7 29
5 Željeznica 18 9 0 9 27
6 Ugljevik 18 8 2 8 26
7 Beli anđeo 18 8 2 8 26
8 Glasinac 18 8 1 9 25
9 Jahorina 18 7 2 9 23
10 Brčko Zdravlje 18 2 1 15 7