XS
SM
MD
LG

Dr Milan Jelić, mit i legenda

MODRIČA – Služenjem pomena i polaganjem cveća na grob Dr Milana Jelića, u Modriči je obeleženo 15 godina od iznenadne smrti 6.predsednika Republike Srpske i Fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Milan Jelić bio jedna od najvažnijih ličnosti u njegovom životu i da je postao mit i legenda.

Episkop zvorničko – tuzlanski , gospodin Fotije, sa više sveštenika SPC služio je pomen Milanu Jeliću, u prisustvu velikog broja srodnika, prijatelja i saradnika šestog predsednika Republike Srpske i prvog čoveka fudbala u Srpskoj i u BiH. Petar Jelić, sin preminulog Milana, kaže da je 30.septembar za porodicu izuzetno tužan dan.

„Svakog ko je izgubio nekog bliskog zna o čemu govori, a kod nas je specifična situacija zato što je on bio to što je bio. Nedostaje nam kao otac, suprug, brat, sada i deda. Ponosni smo na našeg Milana“, kaže Petar Jelić.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Milan Jelić bio veliki čovek koji je dao nemerljiv doprinos u stabilizaciji i privrednom razvoju Srpske.

„Bio je veliki čovek i sigurno je da nedostaje i svojoj porodici i prijateljima i nama, kao institucijama. Institucije imaju poseban odnos prema svemu tome. Trag koji je on ostavio biće nešto što ćemo večno čuvati, kao veliku stvar i veliku uspomenu na velikog čoveka“, poručila je Željka Cvijanović.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Milan Jelić bio njegov najbliži saradnik, posebna ličnost u njegovom životu i da je postao mit i legenda.

„Obeležavajući godišnjice od njegove prerane smrti uvek se sećamo njegovog vedrog lika, njegovih brzih i promišljenih opservacija, akcija koje je provodio. Nikada nije mirovao, kao da je znao da će ga smrt iznenada prekinuti. Uvek je jurio, ali i stizao da završi brojne poslove. Nikada ga neću prežaliti i zaboraviti. Ovde sam sa ponosom, poznavao sam važnog čoveka u mom životu koji mi je pomogao da i ja kristališem neke svoje statove u odnosu na društvo, na ljude, na sve što je potrebno. Jedan je bio Milan Jelić“, izustio je Milorad Dodik.

Cveće na grob Milana Jelića položili su porodica Jelić, predsednica Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, narodni poslanici Mara Granula i Risto Marić, ministri u Vladi Srpske Petar Đokić i Anton Kasipović, načelnik Modriče Jovica Radulović, predstavnici FSRS i brojne druge delegacije.

Dr Milan Jelić rođen je 26.marta 1956.godine. Preminuo je od posledica srčanog udara 30.septembra 2007., u 52.godini života.