XS
SM
MD
LG

Derbi Zvezde i Lala

 

Derbi meč 1. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaća Crvena zvezda dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Dueli ovih rivala uvek su bili izuzetno zanimljivi i kvalitetni, pa treba očekivati veliki broj navijača i odličnu utakmicu.

Domaći tim u ovaj meč ulazi sa novim stručnim štabom koji je u velikoj meri promenio način igre i sastav tima, a novajlije su tokom priprema pokazale da će biti ozbiljna pojačanja za borbu na tri ’’fronta’’. Novosađani u novu sezonu ulaze sa ambicijom da bude uspešnija od prethodne u svim takmičenjima, a sada već iskusan stručni štab, starosedeoci u prvom timu i angažovana pojačanja imaju potencijal da se zacrtani ciljevi ostvare.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Barak Bahar zadovoljan je formom, a najavljuje da će ona biti na vrhuncu za start u Ligi šampiona:

’’Veoma sam uzbuđen što je ispred nas prva zvanična utakmica. Jedva čekam da vidim navijače opet u velikom broju, a mogu da im obećam isto ono što su videli protiv Fjorentine – strast, želju i borbu. Želim da budemo u najboljoj formi uvek, naravno želimo da budemo na vrhuncu kada krene Liga šampiona. Imali smo dobre pripreme, u dobroj smo formi, biće to još bolje sa protokom vremena i rada. Očekujem najvišu formu na startu Lige šampiona. Naravno, gledali smo rivala, ne samo poslednju utakmicu. Vojvodina je dobar tim, ostvarili su dobar rezultat na Kipru i mogu da prođu dalje ako odigraju dobro u revanšu. Svestan sam da će se i oni braniti na našem terenu, biće nam potrebno dvadesetak minuta da dođemo do gola, biće potrebno "probiti" i taj bunker, ali imam dovoljno pametne i sposobne igrače koji to mogu da reše.Neću moći da računam na povređenog Aleksandra Kataija, kao i Gelora Kangu koji se tek vratio iz Gabona gde je boravio zbog privatnih problema.’’

Pomoćnik u stručnom štabu novosadskog tima Bojan Neziri najavljuje otvorenu igru svog tima, bez obzira na ime i kvalitet rivala koji samo može da predstavlja motiv više za njegove igrače:

’’Utakmica sa Zvezdom predstavlja za nas jedan veliki izazov, kao i svaki derbi na ’’Marakani’’. Idemo tamo otvorenog garda, da se pokažemo u najboljem svetlu protiv renomiranog protivnika. Novi trener Zvezde promenio je pola sastava, za kratko vreme uspeo je da napravi velike stvari. Poštujemo ih, ali ne idemo sa strahom. Utakmice sa Zvezdom su poseban motiv i za sve naše igrače da se dokažu na pravi način pred ispunjenim tribinama. Moramo videti sa lekarskim timom, jer se određeni broj igrača požalio na sitne nelagode nakon utakmice sa APOEL-om. Više ćemo znati tek posle večerašnjeg treninga kako će izgledati naš početni sastav, ali sigurno da će biti promena. Šansu će dobiti neki mladi igrači da se dokažu, ali mi verujemo u njih i svi koji dobiju šansu treba da je iskoriste maksimalno. Na raspolaganju imamo 24, 25 igrača i svaki od njih mora da bude svestan koji klub predstavlja i da mi računamo na sve. Imamo kvalitetan skup pojedinaca, u svakom trenutku svaki od njih mora da bude spreman da pomogne ekipi. Mi uvek želimo da se nadigravamo, jer je to naša trenerska filozofija. Tako želimo da igramo i sutra u Beogradu, ali i u četvrtak protiv APOEL-a, gde čitava sportska javnost očekuje da vidi pravu Vojvodinu.’’

Derbi meč 1. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine igra se u subotu 30. jula 2023. godine, sa početkom u 20:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na programu TV Arena sport 1 Premium.

 


Crvena zvezda 5 : 0 Vojvodina
Napredak 0 : 1 Železničar
Mladost (L) 0 : 0 Radnik
Spartak ŽK 2 : 1 IMT
Voždovac 0 : 0 Javor Matis
Novi Pazar 2 : 0 Radnički 1923
Čukarički 2 : 0 Radnički (N)
TSC 3 : 3 Partizan
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 1 1 0 0 3
2 Novi Pazar 1 1 0 0 3
3 Čukarički 1 1 0 0 3
4 Spartak ŽK 1 1 0 0 3
5 Železničar 1 1 0 0 3
6 TSC 1 0 1 0 1
7 Partizan 1 0 1 0 1
8 Mladost (L) 1 0 1 0 1
9 Voždovac 1 0 1 0 1
10 Javor Matis 1 0 1 0 1
11 Radnik 1 0 1 0 1
12 IMT 1 0 0 1 0
13 Napredak 1 0 0 1 0
14 Radnički (N) 1 0 0 1 0
15 Radnički 1923 1 0 0 1 0
16 Vojvodina 1 0 0 1 0