XS
SM
MD
LG

Kokot: Naša ambicija se zna, prolaz dalje

Kokot i Vojvodić odlično vode Famosa

Fudbaleri Famosa iz Vojkovića maksimalno su iskoristili tri uzastopne domaće utakmice i sa ukupno 13 bodova iz prvih sedam utakmica zasluženo se nalaze u samom vrhu prvoligaške tabele.

Nije meč protiv banjalučkog Željezničara mogao da ponudi ljepotu, već samo veliku borbu na jako teškom terenu. Nevrijeme je prouzrokovalo i petnaestominutni prekid utakmice, a onda se nastavilo po umjerenom pljusku i jako natopljenom terenu.

- Teško vrijeme je poremetilo igru sigurno, kako nama, tako i protivniku. Želio bih da čestitam i našim fudbalerima i gostima na zaista fer i koreketnoj igri po ovakvom vremenu. Naša predstava je bila za čistu desetku, nisu posustali niti jednog momenta u ovim uslovima, brzo se vratili poslije primljenog pogotka i česitam im na borbenosti. Ispoštovali su momci ono što smo se dogovorili, taktički nije to moglo sve da se sprovede na ovom terenu i po ovakvom vremenu, ali raduje nas velika borba. Zaslužena pobjeda, rekao bih, rekao nam je Zoran Kokot nakon utakmice protiv Željezničar Sport Tima.

Famosu sada predstoji nešto zgusnutiji i teži raspored, a Kokot ističe da je to prilika da se svi dokažu da zaslužuju mjesto, a da u stručnom štabu računaju na sve i jednog igrača.

- Znate i sami da u ovoj ligi kada igrate srijeda-subota dolazi do određenog odmora. Možda je ovaj period i prilika da se dokažu neki igrači sa manjom minutažom, na sve njih računamo samo trebaju da pokažu da zaslužuju mjesto. Svaki nam je igrač bitan. I u ovom periodu ćemo pokazati da imamo širok roster. Trinaest bodova je jedna zaista lijepa priča na početku sezone i nadam se samo da ćemo tako nastaviti.

Već u srijedu Motoriste očekuje odloženi meč Kupa "dr Milan Jelić" protiv Zadrugara u Donjem Crnjelovu.

- Naša ambicija se zna, prolaz dalje. Nećemo biti potpuno kompletni zbog nekih sitnijih povreda igrača, želimo da ih sačuvamo, ali isto tako svako ko dobije šansu mora dati sve od sebe i mora pokazati zašto je sa nama. Kako sam rekao, ovo je sada period u kojem priliku imaju momci koji možda nisu imali puno minuta u prvim kolima sezone i da pokažu zašto su tu i da nam trebaju. Imamo veliko poštovanje prema Zadrugaru zbog nekoliko iskusnijih igrača prije svega koji su mnogo toga prošli u svojim karijerama i znaće sigurno da kazne svaku našu grešku. Zbog toga moramo biti maksimalno ozbiljni, fokusirani i željni pobjede. Hoćemo dalje u Kupu i moramo biti pravi.

Utakmica 1/16 finala Kupa "dr Milan Jelić" igra se u srijedu od 15.30 u Donjem Crnjelovu. Meč sudi Bojan Mitrović iz Bijeljine.