XS
SM
MD
LG

Starta Područna liga Gradiška sa 16 klubova

Nakon 273 dana pauze ovog vikenda startuje prvenstvo u Područnoj ligi Gradiška.

Takmičenje koje sigurno po kvalitetu spada među najorganizovanije u Srpskoj i BiH kada je riječ o niželigaškim rangovima ove godine brojaće 16 klubova. Nažalost po timove sve utakmice će se igrati bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, što će sigurno umanjiti kvalitet, ali i dodatno otežati finansijsku situaciju svim ekipama.

Ovogodišnje prvenstvo bi po svemu sudeći trebalo biti itekako interesatno jer će samo prvak ostvariti pravo nastupa u Regionalnoj ligi (a kandidata je mnogo), dok će takođe borba za opstanak biti veoma zanimljiva pošto će od naredne sezone liga brojati 14 klubova.

Novajlije u ligi su imenjaci iz Šibovske i Mašića, te Polet iz Elezagića.

Favoriti

Borbu za naslov prvaka vodiće nekoliko timova koji po kvalitetu igračkog kadra raspolažu i za neki viši rang takmičenja. Ekipa 13 Skojevki spada među glavne favorite, pošto su u svoje redove doveli nekoliko zvučnih pojačanja tokom ovog ljeta. Na ''Gajeve'' su pristigli Neven Bunić, Nemanja Gavrić, Dušan i Miloš Vukobratović, te posljednje pojačanje iz Slobode iz Mrkonjić Grada golman Miloš Simatović.

Uz novog trenera do nove titule

Prošlosezonski jesenji prvak Torpedo iz Cerovljana dobre igre pokušaće ponoviti uz novog šefa stručnog štaba Bojana Vujića.

Pored iskusnog stručnjaka 'kraj kolone' su još pristigli Miloš Kresović, Dragan Francuz, Dražen Kočić, Nebojša Gvozdenović i povratnik iz žeravičkog Jedinstva Mile Paštar.

Pored ova dva tima svakako se izdvajaju Obradovac, Kozara, Kalemi, Sloga DIPO i Omladinac.

Okosnicu Obradovca i turjačke Kozare činiće većina fudbalera iz prethodne sezone. Iskustvo fudbalera i snaga i volja ljudi koji su u upravi ova dva kluba pokazali su se veoma kvalitetnim u prethodnom periodu, tako da će plavi iz centra i ispod Kozare biti svima tvrd orah.

Mladost i iskustvo

Jedan od najkvalitetnijih mladih stručnjaka Dario Lacković ostao je na klupi nekadašnjeg drugoligaša iz Podgradaca što će sigurno biti veliki plus za ovaj tim pred početak nove sezone. Podgradčani su vrlo dobro odradili pripreme i uz tri treninga sedmično u prijateljskim utakmicama sa klubovima iz viših rangova takmičenja pokazali da posjeduju kvalitet i za Regionalnu ligu.

Glavni adut Sloge DIPO biće robusni napadač Mihajlo Mijatović, dok su između ostalih tu još golman Dabić, te braća Paspalj, Ostojić, Mandić, Mirjanić, Bulajić, Kostić, Kovačević, Timarac, Maletić, Krunić, Dončić, Plavanjac, Nežić i iskusni Todorović.

Omladinac iz Brestovčine takođe je zadržao kostur ekipe. Klub je napustio samo Vojislav Kačavenda, dok su crveno-plavi dres zadužili Danijel Nežić, Dejan Popravak, Siniša Kačavenda, Srđan Belenzada, Marko Vujasin, Slađan Topić i Miroslav Zorić. Jedan od timova koji će sigurno tražiti mjesto u gornjem dijelu tabele jesu Kalemi iz Trebovljana, a tu su i Laminci i Potkozarje.

Polet nakon decenije u PFL Gradiška

Fudbaleri Poleta iz Elezagića u ovoj turbulentnoj godini ispisali su najljepše stranice u istoriji kluba.

Nakon deset godina plavo-bijeli će zaigrati u društvu klubova iz Gradiške i susjednih opština. Svakako da će ovo biti veliki izazov za tim iz Elezagića, ali i za mašićki Borac koji će takođe ove sezone pokušati ostvariti što bolji plasman. Povratnik je i Borac iz Šibovske koji je i ranijih godina pogotovo na domaćem terenu znao pomrsiti račune i puno kvalitetnijim timovima.

U trideset ovosezonskih kola svoje mjesto pod suncem tražiće i Biseri iz Čatrnje, Župa i podgradačka Sloboda, timovi koji posjeduju tradiciju igranja velikih utakmica, pa će sasvim sigurno mnogim ekipama protiv ove trojke biti teško osvojiti cijeli plijen.

Uz sve poteškoće i veliku pauzu od skoro godinu dana ova sezona u Područnoj ligi Gradiška trebala bi biti jedna od najzanimljivijih u posljednjih nekoliko godina.