XS
SM
MD
LG

Đere osvojio drugu titulu u karijeri

Foto: ATP Tour

Laslo Đere osvojio je turnir na Sardiniji. Đere je u finalu savladao Čekinata sa 2-0 u setovima.

Na startu meča vidjeli smo po jedan brejk. Potom su obojica čuvali svoje servise. U sedmom gemu, Laslo je došao do brejk šanse. Međutim, servis vinerom Čekinato je spasio brejk loptu te je na kraju poveo sa 4-3. Iako se Đere povrijedio u završnici seta, izborio je taj brejk. Na startu taj brejka, Čekinato griješi iz bekhena i Laslo dolazi do mini brejka. Laslo je potvrdio mini brejk te je poveo sa 3-0. Nakon duple greške Čekinata, Đere je poveo sa 4-0. Na kraju je Laslo sa 7-3 dobio taj brejk te je poveo sa 1-0.

Prvi gem u drugom setu bio je izuzetno dug. Laslo je spašavao dvije brejk lopte i na kraju je sačuvao servis. U narednom gemu, momak iz Sente dolazi do brejka i vodstva 2-0. Brejk nije uspio potvrditi pa je Čekinato smanjio na 2-1. Talijan se tu nije zaustavio. Napravio je novi brejk te je poveo sa 3-2. No, ni on nije potvrdio brejkk pa je Laslo došao do 3-3. Pri vodstvu 5-4,  Đere je imao meč loptu. Međutim, Čekinato je servis vinerom spasio i došao do 5-5. U 12. gemu, Laslo je imao 15-40. Spasio je Čekinato meč lopte ali je Laslo došao do nove, iskoristio je i sa 7-5 dobio drugi set.

Laslu je ovo druga titula u karijeri nakon osvojenog turnira u Riju prošle godine. Napredovaće i na listi te je projektovan za 53. mjesto na svijetu.