XS
SM
MD
LG

Veliki Panta

Knjiga doajena sportskog  novinarstva Miroslava Gavrilovića, o Iliji Panteliću, pod naslovom ''Veliki Panta'', promovisana je u Novom Sadu. Prisutni su bili brojni saigrači Ilije Pantelića i asovi  jugoslovenskog fudbala: Dragan Džajić, Nenad Bjeković, Mika Radosav, Stevan Stojanović, Mirsad Fazlagić, Faruk Hadžibegić Vasa Pušibrk…

Bio je  i  potpredsjednik  FS RS Bojan Kušljić, te dugogodišnji generalni sekretar  FS RS Rodoljub Petković.

Svi su istakli da je Pantelić bio vrstan čuvar mreže i da je zajedno sa Vladimirom Bearom i Milutinom Šoškićem predstavljao možda najbolji fudbalski golmanski trio u trajanju Jugoslavije.

Isto tako Pantelić je poslije golmanske karije bio veoma uspješan u organizovanju omladinskog fudbala u Vojvodini i uvijek i u svakoj prilici i naklonjen Republici Srpskoj i njenim klubovima.

Ne slučajno jedna od najprestižnijih nagrada na Danu fudbala Republike Srpske, a u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske i Sportskog žurnala, a uz podršku Vlade Republike Srpske, odnosno Ministarstva porodice, omladine i sporta, nosi njegovo ime. Sve to govori koliko je bila čvrsta veza između velikog golmana i velikog čovjeka Ilije Pantelića i Republike Srpske.