XS
SM
MD
LG

Trijumfovala bolja ekipa

Fudbaleri Sarajeva

Fudbaleri Sarajeva su rezultatom 2:0 poraženi kući od Zrinjskog u susretu trećeg kola Premijer lige BiH, a trener Goran Sablić na konferenciji za medije nakon utakmice dao je svoju ocjenu iste.

"Prvo želim čestitati Zrinjskom na zasluženoj pobjedi u derbiju koji je bio obostrano otvoren. Željeli smo krenuti otvorenog garda sa nadigravanjem sa ekipom Zrinjskog. Stvarale su nam već nakon 20 minuta problem izgubljene lopte. Zrinjski je bio brži i konkretniji od nas u stvaranju prostora, njihovi napadači i polunapadači su dobro napadali prostor iza naše odbrane. Pred njihovim golom nije bilo pretjerano puno šansi, ali bilo ih je nekoliko. Nismo bili dovoljno ubojiti i ovo je realan rezultat. Nemam zamjerke na zalaganje, a danas je pobijedila bolja ekipa", kazao je Sablić.

Njegov tim nakon tri kola ima samo tri boda, ali trener Sarajeva ističe da predaje ne smije biti.

"Nije laka situacija za nas, ali ne smijemo pognuti glavu. Ne želim nikakve izlike, dali smo sve ono što smo imali i pokušali igrati do kraja otvoreno. Mijenjao sam formaciju u drugom poluvremenu, da probamo stvoriti neke probleme. Ništa, trebamo nastaviti raditi, nećemo bježati od situacije u kojoj se nalazimo. Na kraju krajeva, nije ni situacija sa mnom riješena, i ovo sa registracijama ne ide nam na ruku. Moramo se ponizno okrenuti radi i prihvatiti odgovornost. Barem sam ja svjestan koga predstavljam", kazao je trener Sarajeva.

Sablić je na kraju govorio i o izboru igrača i stilu igre.

"Tri igrača su tek nedavno stigla ili nisu dugo igrala, to su Bodul, Bagarić i Cmiljanić. Kući smo igrali, derbi je, htjeli smo napraviti nešto pred protivničkim golom. Najlakše se bilo povući u nisku zonu i igrati kontru, ali to nije neki način. To je kratkoročno, a mi trebamo gledati dugoročno. Situacija mi nalaže da pravim neke kompromise u taktici, ali nastojat ću da Sarajevo bude fizički spremno i agresivno. Dali smo sve od sebe, preuzimam i svoj dio odgovornosti, ali po pitanju samog angažmana nemam zaista šta reći ekipi. Stanje je takvo kakvo jeste", kazao je Sablić.

 


Sloboda 1 : 0 Leotar
Široki Brijeg 0 : 0 Radnik
Velež 0 : 2 Rudar Prijedor
Sarajevo 0 : 2 Zrinjski
Željezničar 1 : 0 Posušje
Borac 1 : 1 Tuzla City
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda 3 3 0 0 9
2 Zrinjski 3 2 1 0 7
3 Tuzla City 3 2 1 0 7
4 Rudar Prijedor 3 1 1 1 4
5 Željezničar 3 1 1 1 4
6 Leotar 3 1 1 1 4
7 Borac 3 0 3 0 3
8 Široki Brijeg 3 0 3 0 3
9 Velež 3 1 0 2 3
10 Sarajevo 3 1 0 2 3
11 Radnik 3 0 1 2 1
12 Posušje 3 0 0 3 0