XS
SM
MD
LG

Rudar Prijedoru bodovi u Mostaru

Velež - Rudar Prijedor 0;2

Rudar iz Prijedora je u utakmici trećeg kola Premijer lige BiH savladao Velež u gostima 2:0.

Iako se moglo osjetiti da su fudbaleri Veleža dosta umorni usljed velikog broja odigranih utakmica u kratkom vremenskom peridou, ne može se osporiti da je Rudar zaista odigrao jednu fantastičnu utakmicu. 

Prijedorčani su pravili veliki presing na početku, a upravo je takav agresivni pristup rezultirao i pogotkom u drugoj minuti.

Mladi Golman Veleža Luka Kačavenda je katastrofalno pogriješio i sporo reagovao prilikom ispucavanja lopte, Mandić ju je uspio blokirati i osvojiti, a onda poslati u praznu mrežu za 1:0.

Mandić je u prvim minutama pravio velike probleme Rođenim, pa je tako u devetoj minuti probio po lijevoj strani i šutirao, ali je Kačavenda ovog puta odbranio njegov udarac. 

Rođeni su u međuvremenu pokušavali doći do izjednačenja, ali imali su dosta problema sa izbjegavanjem ofsajd zamki, pa su im svirana čak četiri ofsajda u prvih dvadesetak minuta.

S druge strane, Rudar je igrao svoju igru i nastavio je sa kreiranjem opasnih napada što je dalo rezultata sredinom prvog poluvremena.

Mandić se našao u odličnoj poziciji, serijom driblinga se poigrao sa odbranom Veleža, a onda dodao loptu Amoahu koji silovitim udarcem trese mrežu Rođenih za 2:0.

Nakon toga Rudar se blago povlači, a Velež počinje nešto bolje igrati i stvara dvije prilike preko Pršeša i Dejanovića, ali bez promjene rezultata. 

Da Velež neće imati šanse vratiti se u utakmicu bilo je jasno kada je u finišu prvog poluvremena Osmić zaustavio Mandića i dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, a Rođene ostavio sa desetoricom igrača na terenu,

Tu je ujedno bio i kraj Veležovih nadanja u ovoj utakmici iako se Rođeni nisu predavali ni u drugom poluvremenu. Uprkos igraču manje, Velež je dominirao posjedom i uspio stvoriti i nekoliko opasnih prilika i situacija pred golom gostiju.

Rudar je uglavnom bio fokusiran na kontranapade i imao je nekoliko kvalitetnih 'izleta' pred golom Rođenih, ali se mreža nije tresla. Gosti su naposljetku uspjeli ono što su i željeli, sačuvati svoj gol i uspjeli privesti utakmicu kraju te došli do velike pobjede i prekinuli fantastičnu seriju nepobjedivosti Rođenih.

 


Sloboda 1 : 0 Leotar
Široki Brijeg 0 : 0 Radnik
Velež 0 : 2 Rudar Prijedor
Sarajevo 0 : 2 Zrinjski
Željezničar 1 : 0 Posušje
Borac 1 : 1 Tuzla City
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda 3 3 0 0 9
2 Zrinjski 3 2 1 0 7
3 Tuzla City 3 2 1 0 7
4 Rudar Prijedor 3 1 1 1 4
5 Željezničar 3 1 1 1 4
6 Leotar 3 1 1 1 4
7 Borac 3 0 3 0 3
8 Široki Brijeg 3 0 3 0 3
9 Velež 3 1 0 2 3
10 Sarajevo 3 1 0 2 3
11 Radnik 3 0 1 2 1
12 Posušje 3 0 0 3 0