XS
SM
MD
LG

Stojnić: Pobjeda protiv GOŠK-a motiv za dalji rad

Foto/ NK Jedinstvo

Jedinstvo iz Bihaća ostalo je jedini prvoligaš u Kupu Bosne i Hercegovine. Pobjedom protiv GOŠK-a iz Gabele nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca obezbijedili su sebi plasman među osam najboljih ekipa u najmasovnijem fudbalskom takmičenju Bosne i Hercegovine.

- Bila je ovo jedna teška utakmica, pogotovo zbog terena. Vjetar je bio jak, a uz to smo znali da nasuprot sebe imamo ozbiljnog protivnika. Spremali smo se nekih dvadesetak dana za ovu utakmicu sa ciljem da se dobro predstavimo i prođemo dalje. Trener nas je dobro postavio, ispoštovali smo sve dogovoreno iz svlačionice i uspjeli u svojoj namjeri, govori nam Saša Stojnić, jedan od najiskusnijih prvotimaca Jedinstva, te dodaje:

- Imali smo tokom sedmice dva treninga gdje smo vježbali penale. Imali smo neki osjećaj da bi oni mogli biti presudni i na kraju je tako i bilo.

Kup BiH dolazi u sred priprema za nastavak sezone gdje Jedinstva čeka borba za opstanak u Prvoj ligi.

- Za nas je ovaj Kup došao u malo nezgodno vrijeme. Odigrali smo samo jednu prijateljsku utakmicu, ali smo pokazali da se sa svakim može odigrati uz ozbiljan pristup. Momcima sve čestitke. Sigurno da nam ova pobjeda odlično dođe, da se psihički podignemo i motivišemo za dalji rad i pripreme za Prvu ligu, gdje nas očekuje borba za opstanak, ali mislim i očekujem da ćemo i taj cilj ispuniti i biti na kraju svi zadovoljni.

Žrijeb je htio da u četvrtfinalu igraju protiv Zrinjskog, branioca trofeja.

- Po meni su najbolja i najorganizovanija ekipa u državi. To su pokazali i rezultati u Evropi. Velika je čast igrati protiv takve ekipe, ali ćemo se spremiti i dati svoj maksimum, pogotovo u utakmici u Bihaću. Daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat i nastavimo ovu lijepu priču.