XS
SM
MD
LG

Jagodić nezadovoljan rezultatom

Vlado Jagodić

Trener Sloge Vlado Jagodić komentarisao je današnji meč četvrtinala Kupa BiH protiv Posušja. U sjajnoj utakmici, Posušje je savladalo Slogu sa 3:2, a Jagodić je uputio čestitke domaćinu.

 
"Čestitam domaćinu na pobjedi. Vidjelo se da smo mi došli sa ciljem da se ne zalijećemo, imali smo vodstvo, a onda je Posušje došlo do preokreta. Lucidnošću Dejana Vidića smo došli do tog spasonosnog gola, da bismo bar ostali neporaženi, ali bilo je očigledno da igrom danas to nismo zaslužili. U sredini terena nismo bili dominantni kao što smo željeli, oni su bili puno dominantni. Znamo da imaju duple bočne pozicije, da su opasni iz ubačaja i nama Kamenar da gol glavom. Ne umanjujem to, Kamenar je odličan igrač, ali Maglica probije, centrira i dobijemo gol glavom", kazao je Jagodić, dodavši:

"Pazite, ima revanš. Rekao sam to i momcima prije meča. Momci, ovo je samo prvo poluvrijeme i ima i revanš. Nismo danas bili u elementu, cilj je bio pozitivan rezultat, a pozitivan rezultat je da ne izgubimo. Nismo uspjeli razigrati napad, sve se svodilo na to da idemo na posjed lopte poslije osvojene lopte. Nije dobro što smo izgubili, ali rezultat 3:2 je opravdao susret. Mi imamo revanš, rezultat 3:2 se može nadoknaditi u revanšu. Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo, jer evo, za nepunih 48 sati čeka nas nova utakmica. Realno, još jednom čestitam domaćinu, hvala na korektnosti, uzvratit ćemo istom mjerom, to je sigurno. Posušju želim sve najbolje u prvenstvu jer su dobro krenuli. Mi smo danas izgubili, ali jedan poraz ne čini krizu. Učinit ću sve da ekipu vratim do Zrinjskog".