XS
SM
MD
LG

Republika Srpska nastupa u Kazanju

Rukometni savez Republike Srpske: Pripreme za učešće na BRIKS-u

Muška i ženska reprezentacija Republike Srpske takmičiće se u rukometu na pijesku na Igrama BRIKS-a koje će se održati u Kazanju. Naša ekspedicija put Rusije odlazi 10. juna dok je povratak predviđen za 25. jun tekuće godine. Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević rekao je kako se nada da će naše selekcije na dostojanstven način reprezentovati Republiku Srpsku na ovom prestižnom takmičenju.

- Prije svega hoću da kažem da će mušku reprezentaciju predvoditi selektor Danijel Božić i njegov pomoćnik Goran Trkulja, a žensku Salih Pala i Marija Šehovac dok je koordinator Nebojša Starčević. Svi oni imaju moju maksimalnu podršku i ubijeđen sam da će ovaj pripremni period obaviti na najbolji mogući način, a mi ćemo im obezbijediti potrebne uslove. Takođe sam siguran da u Rusiji nećemo razočarati, te da ćemo biti istinski ambasadori Republike Srpske - rekao je Marinko Umičević.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske istakao je i sljedeće:

- Ovo je veliko takmičenje na kojem će nastupiti 3.000 takmičara. Osim toga u Kazanju će biti prisutni i brojni političari, ruski predsjednik Vladimir Putin, kineski Si Đinping, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i mnogi drugi. Ovo je još jedna potvrda da se radi o itekako značajnoj sportskoj manifestaciji i ovo će biti prilika da steknemo nova prijateljstva. Idemo sa zastavom Republike Srpske i nema sumnje da ćemo za odlazak u Rusiju imati podršku naših institucija.

Selektor muške reprezentacije Republike Srpske Danijel Božić zahvalio se na ukazanom povjerenju.

- Hvala Rukometnom savezu i predsjedniku Marinku Umičeviću i sve ću učiniti kako bi opravdao ovo povjerenje. Napravićemo plan za pripreme i vjerujem da ćemo spremno dočekati nastup u Kazanju i vjerujem da ćemo osvjetlati obraz našeg rukometa, saveza i Republike Srpske - naglasio je Božić.

Sličnog mišljenja je i Marija Šehovac, koja je pomoćnik selektoru ženske reprezentacije Republike Srpske Salihu Pali.

- Drago mi je što će naša reprezentacija igrati na jednom ovako velikom takmičenju. Ubijeđena sam da ćemo u Kazanju ispuniti očekivanja kako saveza isto tako i našeg predsjednika Marinka Umičevića - istakla je Marija Šehovac.

Koordinator Nebojša Starčević naglasio je kako su Rusija i Brazil u samom vrhu kada je riječ o rukometu na pijesku.

- Možda ne možemo njima parirati, ali sam siguran da možemo ostalim reprezentacijama. Iskreno se nadamo da ćemo poslije učešća na Igrama BRIKS-a uspjeti da u ljetnom periodu formiramo Ligu Republike Srpske u rukometu na pijesku što bi za nas bila velika stvar - saopšito je Starčević.