XS
SM
MD
LG

Srbija preslišala Bugarsku

Rukometašice Srbije ubedljivo su trijumfovale u Šumenu nad Bugarskom 35:17 u pretposlednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Rukometašice Srbije ubedljive protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Rukometašice Srbije su upisale drugi ubedljiv trijumf protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srbija je ovim trijumfom došla do druge pozicije, iza Crne Gore koja je obezbedila šampionat Evrope kao prvoplasirani tim iz Šeste grupe.

Od početka utakmice izabranice selektora Uroša Bregara su nametnule visok tempo igre koji Bugarke nisu uspele da isprate. Inicijalna prednost Srbije od čak 10:0 urodila je plodom i do kraja meča jedina nepoznanica bio je krajnji rezultat.

Lako, brzo i efikasno su rukometašice Srbije dolazile do golova, a s druge strane Bugarska nije pokazala dobar nivo igre u defanzivi kako bi zaustavila nalete gostujuće ekipe.

Na poluvremenu Srbija je imala veliku prednost od 19:6.

U drugom poluvremenu Srbija je nastavila s odličnom igrom čime je održavala visoku prednost. 

Najefikasnije rukometašice Srbije bile su Aleksandra Stamenić sa sedam i Sanja Radosavljević sa šest golova. U timu Bugarske Polina Genčeva Ivanova je postigla sedam, a Kristina Milanova je dala četiri gola.

Srbija će u narednom kolu igrati protiv Turske, 7. aprila u Zrenjaninu u meču koji će odlučivati o plasmanu drugog tima iz grupe na Evropskom prvenstvu.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće po dve prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Evropski šampionat održava se u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj od 28. novembra do 15. decembra.

Šesta grupa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo:

1. Crna Gora 10
2. Srbija 5
3. Turska 5
4. Bugarska 0

Raspored utakmica u šestom kolu:
Srbija - Turska 18.00
Crna Gora - Bugarska 18.00