XS
SM
MD
LG

Derventa se nije pojavila u Doboju

Prva utakmica polufinala Prve lige Republike Srpske u futsalu između Doboja i Dervente nije odigrana.

Sve je bilo spemno u Osječanima za utakmicu od strane domaćina, ali se gosti nisu pojavili u predviđenom terminu, tako da su sada na potezu takmičarski i disciplinski organi Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Iako nema zvaničnog obavještenja iz Dervente zašto nisu došli u Osječane na utakmicu, nezvanično saznajemo da im termin utakmice od 17 sati nije odgovarao, te da zbog obaveza prema fudbalu nisu mogli imati dovoljan broj igrača da odigraju utakmicu.

Čeka se zvanično obavještenje ili saopštenje Dervente, ali nema sumnje da je ovo veliki udarac za futsal Republike Srpske, koji je ionako na prilično niskim granama, a u ključnim utakmicama za ulazak u elitni rang bh. futsala bude neodigrana jedna utakmica.

Iza Doboja i Dervente je istorija neslaganja, pa i sama uvertira za ovaj meč je bila takva da su iz Dervente nakon utakmice protiv Jang Bojsa u četvrtfinalu poručili da se uskoro susreću sa protivnikom koji "vidi stvari koje nemaju veze sa futsalom i sportom generalno", i da bi kao takvi mogli naučiti mnogo od Zvorničana.

Ostaje da se vidi kakva će odluka bidi nadležnih organa i kako će se ova polufinalna serija odvijati.