XS
SM
MD
LG

Derventa se oglasila saopštenjem u vezi sa nedolaskom na utakmicu

KMF Derventa

KMF Derventa oglasio se večeras saopštenjem u vezi sa nedolaskom na prvu utakmicu polufinala Prve lige Republike Srpske u futsalu.

Saopštenje Dervente prenosimo u cijelosti:

- Klub malog fudbala Derventa se izvinjava sportskoj javnosti i publici u Doboju, tačnije Osječanima, što nije odigrana polufinalna utakmica plej-ofa Prve lige Republike Srpske. Moramo istaći da smo do sada uvijek izlazili u susret svim ekipama oko termina utakmice, pomjerali utakmicu kako bi stigli svi igrači gostiju, ali za neke ekipe to ne važi, nema sportskog fer-pleja i da bolji pobijedi na terenu. Pa tako polufinalni susret protiv Doboja u Osječanima, uprkos molbi i zahtjevima koji su bili tokom cijele sedmice i ka Savezu, da se pomjeri satnica utakmice, gosti su zakazali u subotu u 17 časova, kada na raspologanju nismo imali 11 igrača. Pristali smo na isti dan, samo satnica da se koriguje, ali nije bilo razumijevanja. Uprava kluba iz Doboja je bila upoznata o svemu na vrijeme, zašto nije bilo razumijevanja, ne znamo!? Naših 11 igrača bilo je aktivno na sportskim terenima u Srpskoj i Hrvatskoj, tako da nismo imali tim za susret u Doboju. Dali smo sve od sebe u tekućoj sezoni, borimo iz utakmice u utakmicu, izdvajamo svoje vrijeme zbog zadovoljstva, ne zbog novca i nečeg sličnog. Naši igrači igraju za svoj klub, svoj grad, bez ikakvih naknada, zato i nemam pravo im zabraniti igranje velikog fudbala za koji imaju novčanu naknadu. Hvala našim momcima za trud i zalaganje. Vidimo se za sedam dana u Derventi!

...naravno, naredne sedmice kontaktiramo KMF Doboj, kako bi usaglasili termin utakmice, jer futsal se igra za potez više i publiku, a zato su nam potrebne kompletne ekipe, poručuju iz Dervente.

U međuvremenu očekuje se i reakcija nadležnih organa u vezi sa ovom utakmicom i kaznama koje slijede.