XS
SM
MD
LG

Nikolija i Borac obilježili šampionat

Nikolija Stanivuković

U vikednu za nama održano je seniorsko atletsko prvenstvo Bosne i Hergovine u Zenici, na kojem je AK Borac bio najuspješniji klub sa 8  zlatnih, 6 srebrenih i 7 bronzanih medalja.

Nikolija Stanivuković osvojila je 4 zlatne medalje ( vis, dalj, troskok i 100 prepone) i bila najuspješniji pojedinac prvenstva.

Do titule su još došli i Slaća Jagodić u skoku motkom (2,56 što je novi rekord Bosne i Hercegovine ), Luka Ivičić skok motkom , Sait Huseinbašić dalj , Vojislav Grubiša disk .

 Srebrene medalje osvojili su Jovan Rosić 800 metara, Aleksandar Novaković kugla i disk, Tijana Gligić 5000 metara, Aleksandra Vidović koplje, Slađana Jagodić vis.

Dok su bronzu osvojili Luka Ivičić koplje, Anja Erceg motka, Slađana Jagodić 100 prepone i dalj, Vojislav Grubiša kugla te štafeta 4h100 muška i ženska.

 „AK Borac je još jednom dokazao da i u ovo teško vrijeme za sport ima ogroman potencijal i sjajne atletičare i trenere . Sigurni smo da ćemo i ubuduće kao najtrofejniji i najuspješniji Atletski klub u Republici Srpskoj  nastaviti sa odličnim rezultatima. „ rekao je Duško Ivičić  predsjednik AK Borac

Atletski klub Borac, Banja Luka