XS
SM
MD
LG

Fudaleri  Sutjeske na zasluženom odmoru

Fudbaleri Sutjeke, Foča

Poslednjim ovosezonskim okupljanjem i druženjem svih igrača ,trenera i članova uprave u popularnom fočansko restoranu  "Devetka" stavljena je tačka na veoma uspešnu sezonu Sutjeske.

Okončali  su izabranici Miljana Radanovića nadmetanja u prvoligaškom karavanu Republike Srpske na visokom petom mestu, dogurali do polufinala kupa "Dr Milan Jelić", možda je moglo i bolje, ali kada se sve sabere u fočanskom prvoligašu moraju biti potpuno zadovoljni.

Predsednik kluba , Radenko Vasiljević je svakako jedan od najzaslužnijih što se Sutjeska nakon nekoliko godina posrtanja , borbe za opstanak , napuštanja prvoligaškog društva vratila na staze uspeha.

Zato nije ni bilo puno dvoumljenja kada je Vasiljević na Danima fudbala održanim zimus u Banjaluci u organizaciji FSRS i našeg lista Sporskog žurnala izabran za najboljeg sportskog radnika za 2021. godinu.Na druženju i svečanom ručku bilo je prilike da se kroz razgovor analizirana  protekla takmičarska godina pa je Vasiljević imao razloga sa ponosom da istakne sve uspehe u prošlom periodu.

- Nakon što smo pred početak prvenstva dobro selektirali ekipu , vratili  nekoliko naših igrača koji su nastupalp u drugim klubovima, priključili određeni broj  mladih igrača   uz postojeći kvalitetan igrački kadar  ispostavilo se  se da smo povukli  prave poteze i napravili respektabilan tim. Prvenstvo smo završili na visokom petom mestu sa rekordno osvojenih 55 bodova. Igrali smo zapaženu ulogu u kupu "Dr Milan Jelić"Naš kapiten Nikola Mojović je u izboru portala "Sportdc" u anketi provedenoj među trenerima i kapitenima svi ekipa elitne lige Republike Srpske izabran za najboljeg igrača. Sutjeska je proglašena najoboljim sportskom kolektivom u Foči, među četiri smo kluba koji su u prvom krugu dobili licencu za takmičenje u narednoj sezoni , sve su to rezultati dobrog kolektivnog rada sa sigurnim garancijama da će i u narednom periodu Sutjeska igrati značajnu ulogu na prvoligaškoj sceni Republike Srpske - istakao je  Vasiljević

Sve selekcija kluba uspešno nastupaju.,kvalitetan je i stručni rad.

Dosta je još planova, zadataka , novih izazova da  fočanski prvoligaš nastavi sa uspešnim radom.

   -Uz vrlo dobar seniorski tim u kom nastupaju uglavnom igrači iz Foče, juniori i kadeti završavaju relativno uspešnu sezonu u kvalitetnoj Omladinskoj ligi BiH - grupa Centar. Pionirski sastav je prvak regije Hercegovina i nastupiće u završnici za prvaka RS. Kompletan stručni štab, ali i treneri u omladinskim selekcijama poseduje odgovarajuće licence. Nekolicina naših mladih ljudi iz kluba  su u fazi edukacije za sticanje određenih  licenci, što dovoljno govori koliko ozbilno prilazimo i stvaranju školovanih kadrova za dalji uspršan rad . Radi se i na infrastrukturi. Dobro je poznato da imamo izuzetno uslovan stadion sa svim pratećim objektiva , reflektorima pa smo zato i većinu utakmica u tek završenom šampionatu odigrali u noćnom terminu. Bili smo jedna od najgledanijih ekipa, vratili publiku na stadion što nam je bio jedan od prioritetnih ciljeva. Trenutno smo u fazi priprema za tradicionalni turnir "Fudbal frends" koji ćemo ponovo organizovati nako dve godine pauze radi Kovida 19 krajem meseca jula . Igrači idu na odmor, a pred nama iz Uprave slede razgovori sa čelnicima opštine o daljim planovima i zadacima, održavanje godišnje Skupštine kluba i još dosta aktivnosti koje se tiču priprema za narednu sezonu.  Jos je dosta posla pred nama ali je sigurno da smo spremnu za sve izazove i da ćemo i u budućnosti biti na stazi uspeha - zaključio je Radenko Vasiljević predsednik Sutjeske

Iz tabora Sutjeske ističu da sve dobro što se dešava u klubu ne bi mogli ostvariti  bez nesebične pomoći opštine Foča na čelu sa načelnikom Milanom Vukadinovićem . Vukadinović  je zajedno sa predsednikom Vasiljevićem boravio i u FS/NS BiH i FSRS i tom prilikom obavio razgovore sa predsednikom Vicom  Zeljkovićem o nastavku radova na infrastrukturi, pre svega postavljanjem veštačke trave na pomoćnom igralištu u Donjem Polju.

Kako trenutno stvari stoje velike su šanse da se ovaj projekat uspešno realizuje.


Drina 7 : 2 Budućnost
Modriča Alfa 2 : 1 Slavija
Borac 2 : 1 Kozara
Željezničar ST 0 : 1 Krupa
Podrinje 4 : 1 Tekstilac
Ljubić 1 : 0 Sloboda
Sutjeska 4 : 3 Zvijezda 09
Sloga 5 : 0 Omarska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa (-1) 30 24 4 2 75
2 Sloga 30 21 5 4 68
3 Sloboda 30 20 5 5 65
4 Zvijezda 09 30 18 4 8 58
5 Sutjeska 30 17 4 9 55
6 Drina 30 15 5 10 50
7 Slavija 30 13 4 13 43
8 Omarska 30 11 6 13 39
9 Ljubić 30 12 2 16 38
10 Tekstilac 30 10 7 13 37
11 Željezničar ST 30 9 6 15 33
12 Modriča Alfa 30 9 4 17 31
13 Kozara 30 8 5 17 29
14 Podrinje 30 8 3 19 27
15 Borac (-3) 30 8 3 19 24
16 Budućnost 30 3 1 26 10