XS
SM
MD
LG

Jagodić cilja finale

Vlado Jagodić

Sloga iz Doboja je prva ekipa koja je ostvarila plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je eliminisala Posušje sa ukupnih 4:3Nakon meča komentar je dao trener Sloge Vlado Jagodić.

"Kolega Ćorić radi pravi posao. Znalo se da ćemo imati veliki problem ako budemo malo dekoncentrisani, jer imaju odličnu tranziciju. Naravno da sam prezadovoljan taktičkim pristupom u prvom poluvremenu. Nije bilo mnogo prilika, ali smo uspjeli eurogolom Varge povesti. Redžić je tražio prostor između njihovih štopera, uspjelo nam je to. Realno je bilo da drugo poluvrijeme očekujem da će protivnik uraditi ovo što je uradio, a to je da promjeni sistem igre. Pokušali smo u prvih 25 minuta drugog dijela djelovati na isti način ne bi li dali treći gol. Nismo uspjeli, onda smo se pomalo prilagodili. Moje izmjene su išle ka tome da blokiramo protivnika i da se dovedemo do kraja. Protivnik je pogodio dvije prečke. Oni su ekipa koja svakome može napraviti problem", rekao je Jagodić nakon meča i dodao:

"Velike čestitke mojim igračima. Ovo je veliko za klub. Presrećan sam danas, zato što je presrećna i ova publika, koja je danas došla u malom broju, ali nas je bodrila. Nećemo stati na ovome. Već od prekosutra okrenut ćemo se narednom protivniku. To znači prvo kolo nastavka prvenstva. Jedva čekam reprezentativnu pauzu. Morat ćemo se prije svega dobro odmoriti. Svaka sljedeća je najbitnija. Nastojat ćemo ponoviti igru sa domaćih terena i da pokušamo i u toj utakmici biti na nivou, jer bi mnogo značilo da odemo na pauzu sa još jednim pozitivnim rezultatom".

"Pristigli smo na istorijski uspjeh kluba. Poslije polufinala, ima samo finale. Zašto ne bismo? U dvije utakmice Sloga može igrati sa svakim, ali svaka utakmica je novi izazov za sebe".