XS
SM
MD
LG

Vlado Jagodić: Rasterećeni, mislim da možemo biti bolji nego smo bili

Foto/ Sport i mladi

Vlado Jagodić, trener Sloge, obratio se novinarima na današnjoj konferenciji za medije povodom sutrašnje utakmice 24. kola WWin lige BiH protiv Igmana.

Sloga će sutra na Gradskom stadionu u Konjicu odmjeriti snage protiv Igmana, a uoči ovog duela, Jagodić se, prije svega, osvrnuo na rad svoje ekipe tokom reprezentativne pauze.

Evo nas u finišu reprezentativne pauze koja nam je stvarno došla u pravo vrijeme, jer smo bili izmoreni putovanjima u Hercegovinu tri puta uzastopno. Ja sam rekao da nam je ova reprezentativna pauza poslužila da se dobro odmorimo, kako igrači, tako i svi ostali. U drugoj sedmici smo ciljano pripremali ono što slijedi za dva dana, a to je gostovanje Konjicu protiv Igmana, kazao je Jagodić, pa dodao:

Moram reći da sam zadovoljan ovom reprezentativnom pauzom, odnosno kako su igrači radili u njoj. Veseli me da imam sve na raspolaganju. Dakle, ovo je možda prvi put da imam sve igrače na raspolaganju, čak i juniore, a ja im čestitam na ovoj pobjedi u derbiju juniorskog prvenstva. Mislim da današnji trening koji imamo, kao i sutrašnji, mislim da će biti u dobro raspoloženju, odnosno radnom ambijentu kakav je bio u proteklom periodu.

On je potom istakao kako je njegova ekipa popravila igru u gostima.

Popravili smo igru u gostima, a u najavi ove utakmice, moram se osvrnuti na naša dva prošla gostovanja gdje smo bili drugačiji u odnosu na jesenju polusezonu. Pobjeda u Gabeli i protiv Širokog Brijega je pokazala da smo mi na dobrom putu da pokušamo u ovoj polusezoni, odnosno u proljetnom dijelu, da budemo bolji na gostujućem terenu, a zna se već da smo nastavili naš niz nepobjedivosti na domaćem terenu. To nas je dovelo u ovu poziciju u kojoj smo trenutno. Sigurno smo osigurali naš osnovni cilj, a to je opstanak. Samim tim će mnogi reći da putujemo u Konjic rasterećeni i to je istina, ali mi imamo svoje ciljeve i svoje ambicije. Želimo u toj rasterećenoj situaciji po pitanju prvenstva da napravimo pomak u svakom treningu, ali i utakmici, kako bi bili bolji, kazao je Jagodić, pa dodao:

Igman je nas dva puta savladao u prošloj sezoni i mislim da se dobro poznajemo. To je ekipa koja se grčevito bori za svoj status i mi to znamo, ali ovako rasterećni, mislim da možemo biti samo bolji nego što smo bili, tako da ja to očekujem od igrača i da izađu na teren u Konjicu, da odigraju što najbolje mogu

Slogu u narednom periodu očekuje zgusnut raspored od devet utakmica u aprilu.

Nemamo mnogo vremena u analizama, jer ubitačno je bilo prije, svaka tri dana utakmica, a sada jedino za 1. maj imamo slobodnu srijedu. Svi, ali baš svi su u kombinacijama za devet utakmica u ovom mjesecu. Nije realno očekivati da to može iznijeti 15 igrača, a kamoli 13-14. Idemo od utakmice do utakmice, iz tog razloga fokus je na Igmanu, koji ima mnogo iskusnih igrača. Najavljuju povratak Denkovića, čije kvalitete dobro znamo. Pretpostavljam da će izaći na tu utakmicu onako kako je i očekivati. Spremamo se za to, na naš način, poručio je Jagodić.

Podsjetimo, utakmica između Igmana i Sloge se igra sutra od 14 sati. 


Sloga 2 : 0 Zvijezda 09
Sarajevo : Velež
Posušje : Zrinjski
Široki Brijeg : Borac
GOŠK 1 : 2 Željezničar
Tuzla City : Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 20 6 2 66
2 Zrinjski 28 19 4 5 61
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 28 13 6 9 42
5 Posušje 28 11 8 9 41
6 Sloga 29 13 2 14 41
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 Željezničar 29 10 3 16 33
9 GOŠK 29 8 8 13 32
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 28 7 6 15 27
12 Zvijezda 09 29 6 2 21 20