XS
SM
MD
LG

Petrović traži oranje terena

Željko Petrović

 

Trener Zrinjskog, Željko Petrović, govorio je na press konferenciji uoči utakmice protiv mostarskog Veleža Trener Zrinjskog Željko Petrović čestitao je prije svega rođendan Ultrasima.

- Čestitao bih našim Ultrasima rođendan, da nas i dalje prate, podržavaju, kao što su i do sada radili, jer bez njih klub ne bi došao na nivo koji došao. Nadam se da će im se čestitati četrdeseti, pedeseti, šezdeseti, rekao je Željko Petrović.

O samom derbiju kaže:

- Ovo je derbi, tu nema puno šta da se priča, oduzima, dodaje. Ja sam jučer rekao igračima, ako poštujete ovaj klub i volite Ultrase kao što oni vas vole, jedino od vas tražim da izorete teren u subotu i da se dvije nedjelje poslije toga popravlja. Sve ostalo je derbi, kao i svaki derbi Sevilla-Betis, Real - Barcelona, Zvezda - Partizan, isto tako. Tu ne treba puno da se priča. Najteže su nam bile utakmice do sada, gdje treba drugačiji pristup. Ja se nadam da su igrači svjesni toga. Mi znamo kako oni igraju, oni vjerovatno znaju kako mi igramo. Mi igramo kući, mi smo Zrinjski, mi branimo titulu, mi smo osvajači duple krune, treba sutra da izađeš i daš maksimum, to jedino tražim.

Na raspolaganju nema jedino Silvija Ilinkovića.

- Jedino Ilinković. Mislili smo da je gotov, da može da igra. Pojavio se problemčić, ne smijemo preuzeti rizik zbog njega, da ne bi imao problema kasnije. Krajem sljedeće sedmice se vraća i on i bićemo kompletni. Izaći će najspremniji na teren. Utakmica je od 16 sati, biće vruće. Moraš da pokažeš volju i želju, sve ostalo imamo.

Željko Petrović smatra da još ništa nije gotovo u trci za titulu.

- Ja mislim da nije gotovo još. Dok ne bude gotovo, nije gotovo. Nekoliko puta sam ponovio. Sramno bi bilo za sport da neko od trenera kaže da je gotovo dok matematički nije gotovo. Kao sportista treba da se boriš dok postoji šansa. Nismo pali sa marsa da ne znamo da je razlika velika i da je svaki kiks koban. Mi igramo derbi, ima dosta utakmica do kraja, dosta teških i za nas i za Borac. Mi na kiks nemamo pravo, to nam je jasno. Gledamo na sebe, da probamo da dobijemo svaku utakmicu do kraja. Imam dobar osjećaj da smo se vratili u formu, igrači rade stvarno kako treba. Nekada se odigra dobro, nekada lošije, to je sastavni dio sporta. Ja sam zadovoljan, počeli smo sa -7 od kako sam ja došao, evo tu smo i dalje. Biće do kraja još dosta utakmica koje će odlučivati. Imamo težak raspored, Borac još teži i odlučivaće nijanse. Oni su naravno u prednosti jer imaju bodovnu prednost, i ne bi bilo pošteno da mi ovdje sada kažemo da smo neki favoriti. Ali, dok god ima nade treba se boriti.

Na pitanje da li je moguće da zajedno zaigraju Nemanja Bilbija i Tomislav Kiš kaže:

- Bilbija i Kiš. Ne znam. Vidjećemo danas. Imamo u rosteru dosta dobrih igrača, da li će Bilbija i Kiš, Nardin i Bilbija, da li će Ivančić, to ćemo odlučiti danas ili sutra ujutru. Probaću sastaviti ekipu od najboljih 11 koji trebaju dobiti utakmicu. Ovo je timski sport, neko može imati veći doprinos i kada uđe sa klupe, nego ovaj što je počeo. Sastavićemo ekipu kako je najbolje, mi imamo utakmicu i u srijedu, pa subotu, opet u srijedu i treba dobro razmisliti. 

 
 
 
 

Zvijezda 09 1 : 2 GOŠK
Tuzla City 3 : 1 Široki Brijeg
Igman 1 : 1 Posušje
Željezničar 0 : 0 Sarajevo
Borac 1 : 0 Sloga
Zrinjski 1 : 0 Velež
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 26 19 5 2 62
2 Zrinjski 26 17 4 5 55
3 Velež 26 11 10 5 43
4 Sarajevo (-3) 26 13 5 8 41
5 Posušje 26 10 8 8 38
6 Sloga 26 12 2 12 38
7 Široki Brijeg 26 9 5 12 32
8 GOŠK 26 7 7 12 28
9 Tuzla City 26 7 6 13 27
10 Željezničar 26 8 3 15 27
11 Igman 26 8 3 15 27
12 Zvijezda 09 26 5 2 19 17