XS
SM
MD
LG

Željeznica startuje završnu borbu za Premijer ligu

Futsaleri Željeznice iz Trnova ovog vikenda počinju završnu borbu za prvaka Republike Srpske i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

Nakon što su kao drugoplasirana ekipa preskočili četvrtfinale, duel Nevesinja i Gradiške im je dao rivala u polufinalu, a to je nekadašnji prvak Republike Srpske, KMF Nevesinje.

Nevesinjci su jesenas slavili u Istočnom Sarajevu kada je Željeznica još uvijek bila u formiranju ekipe, da bi tim iz Trnova u "revanšu" u drugom dijelu sezone uzvrati u Nevesinju i ostvario pobjedu. U Željeznici su motivisani da ostvare nove dvije pobjede, koje će im donijeti finale.

- Malo smo odmorili, napunili baterije i sada smo spremni za ove posljednje utakmice u sezoni. Naš cilj je poznat od samog početka sezone, a to je prvo mjesto, titula i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Mogu da obećam veliku borbu i želju sa naše strane, mislim da smo kvalitetnija ekipa u ovom trenutku od Nevesinja i da ćemo se na kraju radovati plasmanu u finale, rekao nam je Vladan Minić uoči prve utakmice polufinalne serije.

Polufinale se igra na dvije dobijene utakmice, prva je na rasporedu u subotu od 19 sati u Istočnom Sarajevu.

Napomenimo da je u toku i četvrtfinalna serija Jang Bojsa i Dervente, trenutno je 1:1, a majstorica se igra u subotu od 20.30 u Zvorniku. Pobjednika tog duela čeka polufinale protiv Doboja.