XS
SM
MD
LG

Željeznica povela u polufinalu protiv Nevesinja

KMF Željeznica

Futsaleri Željeznice su u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Prve lige Republike Srpske savladali Nevesinje poslije boljeg izvođenja šesteraca. U regularnom dijelu utakmice je bilo 3:3. 
Željeznica mnogo bolje otvara susret i apsolutno jedina na terenu postoji prvih 15 minuta utakmice. Dragan Bjelica golom nagovještava dobar početak domaćih, a odmah nakon toga još jedna oduzeta lopta i lagana egzekucija Ibrahima Hršumovića i poslije četiri minute to je već 2:0 za domaću ekipu.

Nastavili su izabranici Aziza Turudije da prijete Ognjenu Romoviću, dok sa druge strane Nevesinje jako malo toga dobrog radi u uvodnim minutama meča, a onda u 11. minuti Dragan Bjelica postiže i drugi gol za velikih 3:0 domaćih u 11. minuti utakmice. I tada, kao da je neko presjekao ovu utakmicu. Nevesinje se budi u drugoj polovini drugog poluvremena i počinje da igra futsal. Dobro izdanje Nevesinjaca koje će uslijediti u drugom poluvremenu nagovijestio je snažnim udarcem i pogotkom nakon kornera Dejan Kovačević, i sa 3:1 se ide na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu mnogo bolja igra Nevesinjaca, Jasmin Balaš je spašavao svoju ekipu koliko je mogao, skinuo je dva zicera Gorana Kljakiću, još nekoliko dobrih šuteva, ali ni on ništa nije mogao kod golova Miroslava Andrića u 24. minuti i Dalibora Pudara nepunu minutu kasnije. Imao je na drugoj strani Ibrahim Hršumović odličnu priliku, izašao je sam na Romovića, šutirao pored gola, a i Dragan Bjelica nakon što je ostao sam i lopta mu se odbila na četiri metra, šutira iznad prečke.

Šta tek reći za odbrane Ognjen Romovića u 36. i 37. minuti utakmice. Prvo je Nermin Jusić bio u prodoru, 'špicnuo' je loptu, Romović odbranio, lopta se odbija na tri metra do kapitena domaćih Slobodana Eleza, ali Ognjen Romović čudesnom intervencijom sa zemlje čuva svoju ekipu. Nepunu minutu kasnije Slobodan Elez je sve sam uradio, iz okreta se namjestio na lijevu nogu, snažno šutirao, ali Romović još jednom paradom izbacuje loptu u korner i čuva svoju ekipu.

Finiš utakmice pripada Željeznici ponovo, koja je preuzela igru od Nevesinja koje se već i umorilo. U 39. minuti imaju i kazneni udarac. Obje ekipe su na sedam minuta do kraja utakmice ušli u problem sa faulovima, a u 39. minuti poslije prekršaja nad Jusićem Harun Čovrk ima kazneni udarac, no Ognjen Romović čita njegovu namjeru i spašava još jednom svoj tim, te se odlazi u raspucavanje sa šest metara kako bi se odlučio pobjednik.

Tamo, prva četiri udarca za Željeznicu pogađaju kapiten Elez, Šćepanović, Jusić i Čovrk, dok su na drugoj strani sigurni Vuković, Andrić i Radovanović. U četvrtoj seriji Ognjen Romović pogađa stativu, da bi se potom iskupio i odbranio šesterac Jasminu Balašu. Deseti udarac je uzeo Dalibor Pudar, Balaš čita njegovu namjeru i brani udarac, te Željeznica dolazi do 1:0 u seriji.


KMF ŽELJEZNICA - KMF NEVESINJE 3:3 (3:1) pen: 7:6
SRC "Slavija", Istočno Sarajevo
Gledalaca: 200
Sudije: Goran Ilić i Darko Vukojević (oba Doboj)
Strijelci: 1:0 Bjelica 4, 2:0 Hršumović 4, 3:0 Bjelica 11, 3:1 Kovačević 11, 3:2 Andrić 24, 3:3 Pudar 26
Strijelci: Elez,Jusić, Šćepanović, Čovrk (Željeznica),  R, Vuković, Andrić, Radovanović (Nevesinje)
Žuti kartoni: Šćepanović, Bjelica (Željeznica), Adžić, Kljakić, Pudar, Aćimović, Andrić (Nevesinje)

ŽELJEZNICA: Balaš, Bjelica, Elez, Jusić, Hršumović, Dragović, Radojević, Đorda, Godinjak, Čovrk, Šćepanović, Perović, Minić 
NEVESINJE: Romović, Andrić, Pudar, Kljakić, Kovačević, Aćimović, Šešlija, Radovanović, Parović, Adžić, R. Vuković, Đ. Vuković